angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca
alegeri presedinte pmp theodor paleologu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

caini gherla copii

Gherla invadată de câinii vagabonzi – animalele au ajuns să smulgă mâncarea copiilor din mână, părinții sunt disperați

Problema câinilor vagabonzi a apărut la Gherla de aproximativ 10 ani, de când aceștia au început să se înmulțească, în mod misterios, parcă peste noapte.

Câini fără stăpân se plimbă nestingheriți prin centrul orașului, prin cartiere s-au format adevărate haite, iar cazurile de oameni mușcați nu au întârziat să apară.

Mămicile se tem pentru copiii lor și cer ajutorul. Pe pagina de Facebook „Domnule primar”, o femeie povestește că sunt mai mulți câini decât copii pe spațiile de joacă.

„Domnule primar, mă scuzați că insist pe această problemă, dar deja devine de neacceptat. În Cartierul Nou e plin de câini maidanezi! Nu mai poți ieși din casă de ei. La spațiul de joacă de pe strada Stejarului nr. 18, în spatele blocului nu mai erau copii, ci câini! Părinții își luau copii și plecau în casă! Este normal așa ceva? De ce nu luați măsuri?”

„Au ajuns să vină lângă copii și și să le fure pungile cu pufuleți”, spune o altă femeie, indignată de cele ce se întâmplă. Confirmă și o altă mămică: „Copiii noștri cum se simt când li se fură mâncarea din mâna de către câini și plâng? Oare nu sunt speriați? Plus că mai îi și mârâie! Noi iubim animalele și chiar avem căței la țară, copilului îi plac, dar a fost foarte speriat!”

Copleșită de reclamațiile privind patrupedele care au băgat spaima în oameni, mai ales copii și femei, primăria a construit în 2011 la marginea orașului, lângă rampă de gunoi, un adăpost de câini, cu o capacitate de 100 de locuri.

Costurile nu au fost deloc mici: 4,4 miliarde de lei vechi, cu serviciu de ecarisaj și cabinet veterinar. Mult, dar mai puțin decât un patinoar, cumpărat de primăria Gherla iarna trecută.

În anii care au urmat, numărul câinilor a crescut mereu, astfel că municipalitatea a fost forțată de împrejurări să extindă adăpostul. La zi, sunt găzduiți după gratii aproximativ 160 de câini.

Au fost și adopții care au mai scăzut efectivele, ADP a făcut sterilizări gratuite, însă fenomenul continuă să dea bătăi de cap.

Genel Mureșan, managerul ADP Gherla, instituție care are în administrare adăpostul de câini, spune că orașul este depășit de situație. „Când primim sesizări de câini mai mari, ne deplasăm și facem capturi, dar numărul de locuri din adăpost este limitat. Lumea ne sună, se fac adrese, dar atât timp cât apar mereu câini noi, este greu de găsit o soluție.”

Problema este una foarte serioasă și deocamdată, doar cei care fac adopții mai salvează puțîn situația, lăsând astfel locuri libere în adăpost.

„S-a făcut adăpostul, s-a umplut. L-am lărgit, s-a umplut din nou. Cred că asta va urma și pe mai departe”, mai spune șeful ADP.

Adică, mai pe înțelesul tutror, o cheltuiala suplimentară, pe care va trebui să o suporte întreg orașul.

sus(4)jos(28)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Da problema o sa persiste pana nu faceti ceva drastic. Aici vorbesc de eutanasiere. Iubim animalele dar asta e singurul mod de a stopa problema.

    sus(30)sus(8)
    • ...nu vorbi de pierderea unor facilităţi enorme... banii câinilor ajung la magazinele mari... marfa la şefi şi şefuţi pe masă, că doar javrele nu mâncă banane, kiwi, portocale, etc... nici mezeluri scumpe sau carne de calitate... da hârtia rabdă... maţu plin... aşa că la RADP, se taie frunze la câini... banii vin... şi pleacă... câini latră... şatra trece... sau rămâne să ne fure... so jucali... te diloav te hohauatu ... talian bahtali !!!...

      sus(19)sus(2)

Lasă un răspuns