irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
femeie telefon

Ce riscă fetele care trimit poze intime necunoscuților pe telefon. Polițiștii au săltat un bărbat din Cluj când primea banii marcați cu „Șantaj”. A primit ani grei de pușcărie

În decembrie 2023, un bărbat de 53 de ani din Cluj-Napoca a fost arestat pentru șantaj. Omul profitase de inocența și naivitatea unei eleve de la o unitate din Gherla. Acum, bărbatul a primit ani grei de închisoare pentru faptele sale.

Din cercetări a rezultat că în cursul anului 2023, respectivul a constrâns minora, prin amenințarea cu postarea în mediul online de fotografii și înregistrări video compromițătoare, în care aceasta era înfățișată în ipostaze intime, să continue să-i furnizeze astfel de materiale și să-i remită diferite sume de bani. De asemenea, prin aplicația Whatsapp, i-a propus să se întâlnească, în scopul întreținerii de acte sexuale.

Fata a fost abordată prima dată prin aplicația Snapchat. Bărbatul i-a scris că are 19 ani, iar în urma conversațiilor purtate, a convins-o pe minoră să îi trimită fotografii indecente.

După aproximativ o lună, timp în care astfel de conversații au mai avut loc, omul a început să o amenințe pe fată că va posta în mediul online fotografiile deja obținute, dacă nu-i va mai trimite și altele. Dar nu s-a oprit aici. A început să ceară bani, sub aceeași amenințare, iar de frică, aceasta s-a conformat. Astfel, minora i-a trimis prin bancă sau i-a înmânat aproximativ 13.000 de lei.

Între timp, aparținătorii fetei au aflat despre șantaj și au anunțat poliția. 3000 de lei, pe care fata trebuia să îi înmâneze la un moment dat, au fost marcați cu substanță fluorescentă cu textul „Șantaj”. În momentul când omul a primit banii, a fost săltat, reținut și apoi arestat, stare în care a rămas până la data sentinței, în mai 2024.

La perchezițiile efectuate la domiciliul bărbatului s-au găsit pe hard-disk-uri externe, pe un laptop și pe telefonul Iphone numeroase fotografii, în care apăreau diverse persoane de sex feminin în ipostaze indecente. Acestea fuseseră șterese, dau au fost recuperate.

Comportamentul deviant al bărbatului a fost confirmat și de conversațiile găsite în telefonul acestuia, unde au fost găsit numeroase conversații cu persoane de sex feminin. Bărbatul le aborda întrebându-le ce vârstă au, iar atunci când constata că era vorba despre minore, continua discuţiile, cerându-le de cele mai multe ori fotografii cu caracter intim.

Pe parcursul urmăririi penale, bărbatul a avut o atitudine nesinceră și a susținut că minora a fost cea care a avut inițiativa cu privire la toate faptele reținute în sarcina sa. Apoi, în cursul judecăţii, a recunoscut faptele.

La termenul din 17 mai, judecătorii de la Gherla au dat sentința:

  • 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj
  • 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de racolare a minorilor în scopuri sexuale

S-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, plus un spor de 8 luni închisoare, în final 7 ani și 8 luni închisoare. Din aceasta se scade perioada de arest, din decembrie 2023 până în mai 2024.

De asemenea, inculpatul a fost obligat să plătească în jur de 13.000 de lei – daune materiale și 140.000 de lei – daune morale.

Sentința poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

foto: ahiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns