gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
catalog clasa elevi profesor cadru didactic

O școală din Gherla începe anul cu catalog electronic, părinții pot vedea rapid notele și absențele. Lista cu școli de la sate

Un program pilot, prin care câteva sute de școli din România au început să utilizeze catalogul electronic, a demarat anul școlar trecut. În 2023, o școală din Gherla intră în acest program.

„Acest catalog electronic ne dă posibilitatea să scoatem un raport pe absențe motivate, nemotivate, pe clasă. Este o economie de timp și de energie”, este de părere un director de școală intrată anul trecut în programul pilot.

„Și pe parte de secretariat, avem unele documente la îndemână: rapoartele de absenteism și unele analize în ceea ce privește notarea”, spune un alt director, pentru edupedu.ro.

Directoarea unui liceu din Huedin  spune că „a existat o reticență din partea cadrelor didactice, pentru că „li s-a părut ciudat că nu mai merg cu acel obiect (catalogul clasic – n.red) la oră. Părinții au fost cei mai deschiși. Ei au spus că, pentru prima dată, pot să aibă acces, într-adevăr, la catalog, fără să mai fie nevoie să învoiască de la serviciu, pentru a veni dimineața să vadă care este situația la învățătură și la discipline.”

La începutul anului școlar 2023-2024, Ministerul Educației a publicat lista cu cele peste 1100 de unități de învățământ preuniversitar din România care folosesc catalogul electronic.

Între acestea se află pentru prima dată și o unitate din Gherla, Liceul Kemeny Zsigmond (cu predare în limba maghiară).

În program participă și Școala Gimnazială din Geaca, Școala Gimnazială Ștefan Pascu din Apahida, Școala Profesională Răscruci, Școala Gimnazială Buza, Școala Gimnazială Cămărașu, Școala Gimnazială Iclod, Școala gimnazială George Barițiu Jucu, Școala Gimnazială Țaga și alte școli din județ.

De la Dej participă în programul pilot trei școli – Colegiul Național Andrei Mureșanu, Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian și Școala Gimnazială Nr. 1.

Potrivit unui ordin de ministru, unitățile care consemnează situația școlară a elevilor în format electronic se pot înscrie în programul de școli pilot printr-o solicitare adresată Ministerului Educației și transmisă inspectoratului școlar pe raza căruia își desfășoară activitatea.

Celelalte unități de învățământ din Gherla ar putea intra în programul pilot începând din anul școlar viitor.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns