taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
factura curent electric

Unii furnizori de energie electrică și-au făcut publicitate mincinoasă, aveau prețuri mai mari, s-au dat amenzi

În contextul exploziei de prețuri la facturile de energie, Claudiu Dolot, președintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus ample controale la companiile din sectorul energetic. Aproximativ 40 dintre companii au fost sancționate.

Mai precis, ANPC a derulat în perioada 30 august – 28 septembrie 2021 controale la 92 de operatori comerciali din sectorul energetic, inclusiv filialele acestora din teritoriu, fiind constatate abateri la 38 de companii.

În ceea ce privește numărul amenzilor, au fost aplicate 39 de sancțiuni, 29 dintre acestea fiind amenzi.

În cazul în care se descoperă că anumite companii nu aplică măsurile stabilite de autoritate, se poate merge până la suspendarea activității respectivei firme, mai ales în situația în care consumatorii sunt păcăliți, ei neavând pregătire necesară pentru a se putea informa.

O practică des întâlnită în acest domeniu este și publicitatea mincinoasă.

Firmele susțineau în media/ reclame că au preţul cel mai bun, dar comparatorul de preţuri pus la dispoziție de către ANRE indica, în mod clar, că prețurile practicate erau pe locul 5-6.

O altă abatere gravă constă în modificarea preţului din contract în timpul derulării acestuia, chiar dacă, la semnarea contractului, compania a oferit clienților un preţ fix.

Astfel, furnizorii care garantau în contract un an preţul fix, își dădeau seama după câteva luni că nu mai puteau susţine acel preţ, sens în care trimiteau adrese clienților prin care îi anunțau că li se va modifica preţul.
În acest sens au fost emise cinci decizii de încetare a practicilor incorecte.
Dintre acestea, trei au fost în Bucureşti, una în judeţul Mureş şi a cincea în Timiş.

Prețul final din ofertă trebuie să fie cu toate taxele incluse, însă în unele oferte făcute consumatorilor au existat anumite tarife, taxe care nu erau precizate, iar consumatorii nu cunoşteau preţul final.

foto: arhiva

sus(7)jos(0)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?