angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

horea uioreanu dna cluj arest

DNA: Horea Uioreanu era nemultumit ca nu-si primea banii la timp

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, era nemulțumit că nu își primea la timp tranșele de mită de la omul de afaceri Vasile Pogăcean și a refuzat să i se reducă comisionul de la 15% la 10%, se arată în referatul DNA.

„(…) Față de nivelul sumelor alocate și cuantumul negociat al mitei, la finele lunii februarie 2014, în mod evident inculpatul Pogăcean Vasile era restant la plata tranșelor mitei cu aproape 300.000 lei. De altfel, inculpatul Pogăcean Vasile a încercat să negocieze cu inculpatul Uioreanu Horea reducerea comisionului de la 15% la 10%, apreciind că nu va face față plăților tranșelor de mită ce vor urma. Negocierea a rămas fără rezultat. La data de 21 martie 2014 Pogăcean l-a contactat pe Pop Răzvan căruia i-a cerut o întâlnire ce s-a derulat în restaurantul ‘Fabrica de Bere’ din Cluj Napoca. Cu prilejul discuției purtate, ce a fost înregistrată ambiental, Pogăcean a cerut de la interlocutor detalii privind felul în care vor avea alocările bugetare în anul în curs. Totodată, acesta a promis remiterea sumei de 10.000 lei către președintele CJ Cluj și a cerut consilierului acestuia să-i transmită că va menține promisiunea de plata în procent de 15% din sumele alocate dacă va beneficia de alocări integrale și nu de plăți parțiale ale contractelor”, se precizează în referatul DNA.

Conform acestuia, „pe parcursul discuției purtate, Pogăcean a admis că este restant la remiterea tranșelor mitei convenite, restanță pe care o justifică de circuitul foarte anevoios al banilor, sub nivelul său de așteptare, însă s-a arătat decis să achite toate restanțele potrivit promisiunii sale”. „Acesta a subliniat că este o persoană de încredere și că dacă vreodată va fi chestionat despre înțelegerile convenite cu președintele CJ Cluj nu va recunoaște nimic: Pogăcean Vasile — Doamne ferește, eu să mă tai cu drujba că nu zic nimică. Înțelegi ce îți spun?”, se arată în referatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, cu ajutorul lui Uioreanu, firma SC Sinai Comimpex a lui Vasile Pogăcean a beneficiat de suma totală de 3.174.000 lei în anul 2013, iar aferent acestei sume, potrivit celor promise de Pogăcean, Uioreanu urma să primească, cu titlu de mită, suma totală de 476.100 lei (calculată la un procent de 15%).

În perioada mai 2013 — februarie 2014, Pogăcean Vasile a remis președintelui CJ Cluj prin intermediul consilierului acestuia, Pop Răzvan, suma totală de 114.500 de lei.

Horea Uioreanu a primit mandat de arest preventiv de 30 de zile pentru corupție, în urma unei hotărâri pronunțate joi de Curtea de Apel Cluj. De asemenea, au fost arestați preventiv pentru aceeași durată și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, cercetați în același dosar, informeaza Agerpres.

sus(0)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

Lasă un răspuns