taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
fund lat grasa scaun

Posteriorul se lateste la persoanele care stau prea mult in pozitia sezand

Persoanele care stau prea mult pe scaun se pot confrunta cu o problema neplacuta: latirea posteriorului. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv (Israel), care au concluzionat ca miscarea si alimentatia nu sunt sufieciente pentru mentiunerea unei siluete, scrie 20minutes.fr, citat de Agerpres.

Nu este vorba de inactivitate, ci de presiunea exercitată pe mușchii fesieri. Se modifică țesuturile grase, care devin mai rigide la cei care stau mult pe scaun sau pe canapea.

Potrivit profesorului Grefen, autor al studiului publicat în Biophysical Journal, ‘contrar mușchilor și țesuturilor osoase, care slăbesc atunci când sunt puțin folosite, depozitele de grăsime din celule se extind cu circa 50% când sunt supuse unei presiuni prelungite’. Oamenii de știință încearcă să înțeleagă cum își modifică forma celulele cu grăsime și, în viitor, să vadă cum luarea în greutate ar putea să nu se concentreze pe anumite părți ale corpului.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns