nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla angajare calculatoare sofer locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj

psd mesaj deal camarasu cluj

Mesajul anti PSD pe dealul de la Cămărașu, ideea unui francez – poliția a cerut ștergerea mesajului obscen – VIDEO

Un mesaj făcut din litere de 60 de metri înălțime, cu tractorul, pe un deal de lângă Cămărașu, în Cluj, a devenit viral peste noapte. Este opera inedită a doi bărbați, un francez și un român.

Lucrul a început joi seara, pe un câmp între Zorenii de Vale și Cămărașu, lânga Sâmboleni, foarte aproape de drumul național, spune Sorin Bobiș, un bărbat de 52 de ani, care se ocupă de cultura plantelor. Acesta a povestit pentru Gherla INFO cum s-a ajuns aici.

Am folosit un tractor, un combinator, am folosit și tehnologie GPS. Literele uriașe au 3 metri grosime, iar mesajul „M**e PSD” se întinde pe o suprafață de 2 hectare, pe un teren privat. Am avut acolo o cultură de răpită și după recoltare, am pus ideea în practică. De fapt este o idee mai veche, din iarnă, am vrut să scriem un alt mesaj, dar acum, când am văzut că vin români din străinătate cu acest număr la mașină, am înțeles că este un slogan tot mai vehiculat, pentru că partidul ăsta începe să-și capete un renume, probabil va intra în istorie cu acest slogan și am făcut și noi același lucru.

Creierul acestei acțiuni a fost prietenul meu, Alexandre Lacaille, un francez stabilit de 15 ani în România, care este și el cultivator. Împreună am participat la foarte multe acțiuni de protest din România, la Cluj, la București, unde am mers pe jos, ca să ne manifestăm nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă. Eu nu fac parte din niciun partid, dar la acțiuni civice de protest am fost permanent. Nu este întâmplător ceea ce am făcut noi, avem o linie în care se încadrează toate acțiunile noastre. Esența este că trebuie creată o anumită presiune pe guvernanți. Noi nu putem schimba guverne, nu putem să facem manifestații, cum fac cei din București, dar putem să transmitem un mesaj.

Am consultat și DEX-ul înainte, să vedem dacă acest cuvânt are și alte sensuri, că să nu fim acuzați de trivialități.

Mesajul uriaș de pe câmp este atât de mare încât trebuie să stai la câțiva kilometri, dintr-un anumit unghi, ca să vezi ce scrie. Probabil se vede foarte bine din avioanele care trec pe deasupra!

În cursul zilei de vineri, Sorin Bobiș a anunțat că a fost rugat de poliție să șteargă mesajul de pe câmp.

video în continuare / NCN Cluj

sus(27)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns