hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

iepuri expozitie danemarca herning

Două titluri europene câștigate de un crescător de iepuri din Gherla la expoziția din Danemarca

Speranțele Asociației Armenopolis a crescătorilor de animale, păsări de curte și porumbei din Gherla au fost confirmate. Valoarea exponatelor i-a convins pe jurații Expoziției europene din Danemarca, care au acordat două titluri la cel mai înalt nivel pentru iepurii unui crescător din Gherla.

Între 9-11 noiembrie s-a desfășurat la Herning, în Danemarca, expoziția europeană a crescătorilor de animale și păsări, eveniment aflat la a 29-a ediție. România s-a calificat la acest eveniment, iar după mai multe peripeții, legate de problema asigurărilor pentru animale, care a lipsit din oferta asigurătorilor din țară, cele peste 700 de exponate au ajuns cu bine la destinație.

Asociația Armenopolis Gherla a fost reprezentată la expoziție de porumbei din rasa Voiajor German de Frumusețe aparțînând lui Radu Vas, găini din rasa Australorp și iepuri rasa Uriaș de Transilvania ai crescătorului Silaghi Dan, iepurași din rasa Californian ai lui Pop Alex și iepuri din rasa Uriaș de Transilvania ai crescătorului Vicențiu Hossu.

Crescătorii români au obținut nu mai puțin de șase titluri europene cu rasele românești de iepuri. Între aceștia, două titluri, individual și colecție, au revenit iepurilor din rasa Uriaș de Transilvania ai lui Vicențiu Hossu, președintele Asociației Armenopolis Gherla. Acesta a obținut un titlu de campion pentru un iepure care a primit 96 puncte.

galerie foto: imagini de la expoziție

galerie foto gherlaAu mai fost acordate două titluri europene pentru Iepurele de Cluj, individual și colecție – Octavian Ciucaș și câte un titlu pentru Iepurele Secuiesc al crescătorilor Fazakas Alpar și Gyozo Deak.

Si ceilalți crescători de la Armenopolis au obținut punctaje foarte bune. Alex Pop a avut un iepure apreciat cu 94,5 puncte, porumbeii lui Radu Vas au primit 91 de puncte, iar Silaghi Dan a avut găini foarte bune și a excelat cu un cocoș care a primit 95 de puncte.

Rezultatele obținute dau o nouă anvergură Asociației din Gherla, care a ridicat astfel ștacheta la un nivel superior. Seriozitatea de care dau dovadă crescătorii, implicarea și eforturile considerabile, inclusiv financiare, făcute pentru participarea la expoziția europeană, toate și-au primit acum răsplata și au adus o bucurie uriașă în rândul acestor minunați iubitori de animale.

sus(33)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns