gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
hayakaghak proetnica sighisoara armeni gherla

Dansatorii din Gherla la Festivalul ProEtnica de la Sighişoara

Cel mai mare festival interetnic din România, „ProEtnica” de la Sighişoara s-a bucrat şi în acest an de prezenţa ansamblului de dansuri armeneşti „ Hayakaghak” din municipiul Gherla.

Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, mesagerii comunităţii armeneşti din fostul Armenopolis au onorat manifestarea interetnică din oraşul de pe Târnave , unde a avut loc ediţia a XIX-a cu participarea reprezentanţilor a 20 de etnii din România.

Desfăşurat între 24-27 august sub genericul „Agora dialogului intercultural”, festivalul a reunit cele mai bune grupuri folclorice ale minorităţilor naţionale din România, printre care s-a aflat şi Ansamblul „Hayakaghak” din Gherla, pregătit de Erika Ursan Esztegar, animatorul şi principalul organizator a activităţilor culturale desfăşurate în cadrul sucursalei locale UAR.

Ansamblul din Gherla a avut o evoluţia excelentă pe scena amenajată în Piaţa Cetăţii, unde un public numeros a aplaudat reprezentaţia susţinută. Cei 22 de tineri, îmbrăcaţi în frumoasele şi originalele costume armeneşti, au prezentat o suită de dansuri tradiţionale, între care jocurile „Sardarapat”, „Im Anune Hayastan E”, „ Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”, pe lângă care au mai susţinut şi două dansuri noi, aflate în acest an în programul formaţiei.

De remarcat preocuparea de a diversifica şi a îmbogăţi repertoriul ansamblului. La Sighişoara au reuşit să iasă la rampă cu piese coregrafice prezentate în premieră în faţa unor specialişti avizaţi, aflaţi în faţa scenei cu ocazia festivalului.

Pe lângă spectacolele de dansuri, timp de trei zile în municipiul mureşean au mai avut loc vernisaje de expoziţii, lansări de carte, dezbateri pe diferite teme artistice, de mare succes bucurându-se Salonul literar desfăşurat cu acest prilej.

Festivalul „ProEtnica” a fost organizat şi în acest an de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş.

Szekely Csaba

video gherla info

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns