gama optic ochelari gherla concurs laptop dej cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura splendid lacatus montator salariu
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare infirmiera camin batrani rebeca santioana angajare fast food km 0 gherla
merion gherla restaurant angajare ospatar barman bucatar
baile baita gherla

Uită-te bine la Băile Băița, în curând se DEMOLEAZĂ! Ce se construiește – VIDEO

Stațiunea Băile Băița, pe vremuri înfloritoare, cu ape terapeutice, cabane, ștrand, teren de sport, salon de protocol, discotecă, a decăzut de la an la an. S-a menținut însă restaurantul din clădirea de la intrare, unde au mai fost organizate evenimente diverse – nunți, botezuri, aniversări, și câteva cabane.

După aproape 30 de ani par să vină și vești mai bune. Acum se intenționează construcția unui hotel cu centru SPA, iar mai multe clădiri, între care și cea de la intrare, vor fi demolate.

În proiect se are în vedere construcția unui hotel de trei stele, cu parter, mezanin și două etaje, SPA interior, pe o suprafață de 1185 mp, cu zonă de bazine exterioare.

Centrul SPA ar urma să fie dotat conform proiectului cu piscină cu apă dulce și sisteme de recirculare și jacuzzi, bazin cu apă sulfuroasă, bazin copii, bazin cu apă sărată, saună uscată, saună umedă, bazin cu apă rece, cabină haloterapie, cabine de masaj, bazin-ciubăr cu apă sărată caldă.

foto: proiect hotel – centru SPA Băile Băița

baile baita gherla proiect

sursa foto: Facebook

În locul corpului de clădire unde în prezent funcționează restaurantul, care ar urma să fie demolat, se intenționează construirea unei parcări auto, cu o capacitate de 70 de locuri.

Rus Beniamin și Gianni Calderone din partea firmei Dacia Română s.r.l. din Gherla, care administrează în prezent Băile Băița, au solicitat în luna aprilie 2017 eliberarea unui certificat de urbanism, în vederea elaborării planului de urbanism de detaliu și a documentației pentru obținerea autorizației de construcție/demolare, dotare hotel 3 stele și SPA, desființare mai multe corpuri de clădiri, împrejmuire, amenajări exterioare, branșamente și racorduri.

Pe terenul respectiv sunt 48 de construcții, din care se vor păstra bazinul de înot, fântâna cu apă sulfuroasă, vilele, căsuțele, WC, birouri, depozit și casa bazinului de apă.

Suprafața terenului, aflat în proprietate privată, este de 25.098 mp.

baile baita gherla proiect

În urma discuțiilor purtate și a analizei, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din primărie a propus supunerea spre aprobare a documentației de Urbanism în Consiliul Local.

În ședința desfășurată joi la sediul primăriei, proiectul a fost votat de toți consilierii.

video, în continuare

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns