taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
pelerinaj jos iclod nicula gherla

Pelerinaj uriaș pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula – FOTO/VIDEO

Peste 300 de preoti, tineri și adolescenți au început sâmbătă la amiază un pelerinaj pe jos, dedicat Maicii Domnului, pe o distanță de 17 kilometri, de la Iclod la Mănăstirea Nicula.

Coloana uriașă de credincioși s-a îndreptat spre Gherla, pe șoseaua Cluj-Napoca – Dej. După un popas de o oră la biserica Sf. Treime de pe strada Clujului, pelerinajul a continuat încă 7 kilometri, până la mănăstire.

La manifestare au fost invitați să participe la manifestare preoți și adolescenți și tineri. Dimineață a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca o rugăciune, iar pelerinii au primit binecuvântarea ÎPS Andrei. Apoi s-a pornit cu autocarele spre Iclod, cu oprire la Biserica Ortodoxă. A urmat pelerinajul pe jos, pe o distanță de 10 km până la Gherla, în cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală.

video: pelerinajul de la Iclod la Gherla

La ora 14,30 a avut loc oprirea la Biserica “Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Pelerinii au fost întâmpinați cu cântări, cu apă, suc și cozonac. Aici s-au alăturat Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej.

galerie foto: sosirea și plecarea pelerinilor de la Gherla

galerie foto gherlaProtopopul Paul Iulian Isip a apreciat că pelerinajul este binevenit, în condițiile în care valorile morale și cele creștine sunt tot mai atacate în ultima perioadă.

Apoi a urmat drumul pe jos spre Mănăstirea Nicula, pe o distanță de 7 km. Din păcate, vremea nu a ținut cu cei aproximativ 600 de pelerini, iar ploaia deasă i-a udat pe tot parcursul călătoriei. Sosirea la destinație a avut loc în jurul orei 18. Aici credincioșii se vor închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, vor asista la vecernia cu litie și vor lua cina, oferită de Mănăstire.

Seara la ora 21 are loc întoarcerea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

Pelerinajul este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla se alătură A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej.

Poliția și Jandarmeria asigură desfășurarea în siguranță a pelerinajului pe șoseaua principală.

În 2017 s-a înregistrat un record de participare, cu peste 1000 de pelerini.

video în continuare

sus(23)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns