hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon fotograf gherla dej cluj craciun

biserica hasdate sfintire

IPS Andrei la resfințirea bisericii din Hășdate – VIDEO

În duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a resfintit biserica parohiei Hășdate, Protopopiatul Gherla, anunță Radio Renașterea.

Înaltpreasfințitul părinte Andrei a oficiat de la ora 9 slujba de resfințire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi. În timpul Sfintei Liturghii, după citirea Sfintei Evanghelii, ÎPS Andei a rostit cuvântul de învățătură intitulat ”Rugăciune cu post și cu fapte bune”.

Cu această ocazie, preotul paroh Florin Dobocan a fost ridicat la rangul de iconom, cu dreptul de-a purta brâu roșu, familia. Ioan și Maria Bran din Satu Mare a primit Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin, iar domnul Rareș Buiga, Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni. De asemenea, credincioșii care s-au implicat în restaurarea bisericii au primit diplome de aleasă cinstire.

biserica hasdate sfintire

Locașul de cult ce poartă hramul Sfânta Treime a fost renovat în ultimul an.

Biserica din Hașdate a fost construită în centrul satului, între anii 1971-1973 și a fost pictată în aceeași perioadă de călugărul Artemie de la Mănăstirea Nicula.

Locașul de cult a fost sfințit în anul 1974, de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

biserica hasdate sfintire

foto: Lucian Vișan

În localitatea Hașdate, în secolele 18-19, au activat câteva generaţii de iconari care au creat lucrări de xilogravură într-un stil aparte, având ca insprație şi stilul icoanelor de la Nicula.

video, în continuare

sus(13)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns