alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp psd alegeri europarlamentare 2019 gherla cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

gherla strada hasdatii baza

Construcția unui bloc nou între case, pe strada Hășdății, încinge spiritele, locuitorii din zonă au strâns semnături de împotrivire

Intenția de a se construi un nou bloc particular de locuințe pe strada Hășdății din Gherla stârnește nemulțumirea locuitorilor din zonă.

Este vorba despre un bloc cu trei scări, de fapt trei blocuri lipite unul de celălalt, cu două etaje și mansardă.

Proiectul a fost inițiat de două persoane fizice din Cluj-Napoca, în urmă cu 4 ani. Blocul urma să se construiască pe partea dreaptă a sensului de mers de la Gherla spre Hășdate, pe locul fostelor șine de cale ferată și în locul unei case de la numărul 5, care ar urma să fie demolată.

În 2015, cu ocazia întrunirii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, s-a propus respingerea documentației, urmare a contestărilor făcute de către localnici.

proces verbal comisie urbanism gherla bloc strada hasdatii

Oamenii spun că blocurile nu au ce să caute între case, că rețeaua de canalizare a fost proiectată și montată pentru zona de case individuale, că strada este zonă de case, nu de blocuri, conform Planului Urbanistic General, că prin construcția blocului s-ar produce aglomerație, trafic intens, gălăgie și că noul bloc ar scădea valoarea caselor și intimitatea lor.

Agitația a început din nou când procedurile au fost reluate. Locuitorii din zonă se tem acum că hotărârea va ajunge în consiliul local, iar consilierii, neavizați asupra implicațiilor, o vor vota.

În toamna trecută, oamenii s-au mobilizat, au strâns peste 100 de semnături prin care au cerut respingerea proiectului.

lista semnaturi bloc hasdatii

Mai multe scrisori în același sens au ajuns la comisia de urbansim din primărie. „Am fost purtați aiurea pe la ședințe și s-a creat haos, agitație și neliniște. Proiectul ar trebui să fie respins în comisia de urbanism, înainte să ajungă la vot în consiliul local”, spun ei. „Și celelalte două blocuri de pe strada noastră s-au făcut abuziv, fără să țină cont de oamenii care stau aici!”

Într-o scrisoare publică adresată șefului de la Urbanism, oamenii îi cer acestuia să respingă documentațiile privind construcția blocului.

scrisoare urbansim gherla bloc

Vasile Morar, șeful compartimentului de urbanism din primăria Gherla, spune că într-adevăr s-au primit mai multe scrisori din partea locuitorilor, care au fost discutate.

„S-au făcut consultări cu populația din zonă pentru eliberarea certificatului de urbanism zonal. Le-am explicat că sunt niște proceduri și niște etape și că în final, consiliul local va lua decizia. În comisie au fost discuții pro și contra cu cele două părți implicate, iar în final, oamenii au spus că nu sunt de acord cu noul bloc. Trebuie să vedem și dacă inițiatorul va primi avizele de la furnizorii de utilități – apă, canalizare, gaz, curent electric, ei știu cel mai bine dacă se pot asigura în mod corespunzător”.

consultare bloc hasdatii gherla

Un proiect de hotărâre pe acest subiect ar putea ajunge la vot în consiliul local prin luna aprilie, a mai precizat șeful de la Urbanism.

sus(8)jos(37)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

2 comentarii

 1. Asta este problema tipica de la primarii, in loc sa luam initiativa asteptam ca solicitantul sa obtina avizele care de obicei se dau "pe banda" iar dupa aceea ne spalam pe maini spunand ca s-au obtinut avizele si n-avem ce face, trebuie sa aprobam si noi. Asa se face si cu activitatile comerciale, nu numai la urbanism, i-a aprobat individului camera de comert asa ca si noi dam unda verde, nu conteaza ca activitatea respectiva va perturba pe toti vecinii, in multe cazuri totul se face fara anuntarea sau consultarea prealabila a partilor afectate.

  sus(33)sus(1)
  • Oricum,cele mai slabe direcții din
   primărie,ușor de influențat și manipulat( să nu zic altfel) sunt urbanismul și autò,sau circulația, scuze nu cunosc numele la multitudinea de direcții sau servicii din primărie,unde de 30 de ani sunt aceleași persoane incompetente și aservite banului.care au rezistat pe toate baricadele ,au schimbat ..n ..primari, și în contiuare fac ce vrea mușchi lor în gherla,..Credeți -mă,blocul se va construi,,și năsă are nevoie de un apartament sau o garsonieră,cum au avut și ultimi doi primari ,că doar nu o să-l doară burta.Părerea mea.

   sus(29)sus(16)

Lasă un răspuns