taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
kasza tamas

Cine și de ce vrea răsturnarea președintelui GAL Gherla: „Se petrec lucruri grave!” VIDEO

Președintele GAL Gherla, Kasza Tamas, a ieșit miercuri în public cu o postare pe rețelele sociale, prin care atrage atenția că la GAL Plaiuri Someșene Gherla se petrec lucruri considerate grave. „Dezinformare, haos, anarhie! Pe cine deservește această instabilitate?” se întreabă Kasza. Miza o reprezintă peste 7 milioane de euro.

GAL – Grupul de Acțiune Locală este entitatea care facilitează și intermediază absorbția de fonduri europene către beneficiari, pentru diverse investiții de interes comunitar.

Kasza Tamas a fost desemnat inițial să reprezinte consiliul local Gherla în adunarea generală al GAL. Kasza a fost ales apoi în consiliul director, care l-a ales președinte.

Lucrurile au început să ia în ultima vreme o turnură apreciată de Kasza ca fiind cel puțin suspectă. La ultima ședință de consiliu local, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotârăre privind desemnarea unui nou reprezentant al municipiului în GAL, Nicu Cunțan. Proiectul a fost supus la vot și aprobat cu majoritate de voturi.

Astfel, actualul președinte, Kasza Tamas, s-a trezit în postura de conducere a GAL, dar fără a mai reprezenta pe nimeni. Apoi lucrurile au început să se miște cu viteză pentru schimbarea președintelui, astfel că pe 16 noiembrie s-a convocat o adunare extraordinară, unde s-au ales membri noi și consiliul director nou. Iar pentru data de 18 noiembrie, de la ora 20, s-a convocat ședința noului consiliu director, pentru a se alege noul președinte.

Kasza consideră că ședința extraordinară nu a fost statutară, conform articolului 25 din statut, iar deciziile luate sunt lovite de nulitate.

Actualul președinte spune în postarea făcută pe internet că la GAL se petrec lucruri nu tocmai în regulă. El a sesizat faptul că până acum s-a încercat în mai multe rânduri luarea unor hotărâri care nu au fost aprobate de majoritatea membrilor, iar pentru aceasta s-a lucrat intens, pe căi nu tocmai ortodoxe, pentru crearea unei noi majorități în GAL, care să deservească interesele unui grup de persoane, în defavoarea celorlalți. Referirea directă este către un grup de persoane care s-au implicat în accesarea de fonduri pentru o școală nouă la liceul Ana Ipătescu.

Schimbarea conducerii administrației locale a adus la GAL o atitudine de patronaj din partea primăriei, mai informează Kasza. „Ne-au trimis două adrese, prin care au cerut să le punem la dispoziție informații financiare, dar și alte solicitări deplasate, cărora nu le-am dat curs, pentru că consiliul director nu a aprobat transmiterea unor informații de uz intern către primărie. Municipiul Gherla este membru cu drepturi egale, ca toți ceilalți membri, dar nu are atribuții de control sau verificare, așa cum acum încearcă să își aroge”, mai spune președintele încă în funcție.

gal gherla adresa primarie gal gherla adresa primarie

După preluarea funcției de președinte, într-o ședință de consiliu local de la începutul anului, Kasza a informat consilierii despre faptul că la GAL Plaiuri Someșene, lucrurile nu s-au mișcat cum trebuie până la acel moment, din cauza faptului că primăria, în calitate de viitor beneficiar a cel puțin 10 proiecte, nu a întocmit documentațiile necesare accesării fondurilor. 31 decembrie 2020 este termenul pentru lansarea proiectelor, iar dacă acest termen este depășit, proiectele nelansate se vor pierde, a atras atenția președintele GAL.

Acum el se află în postura de opta pentru acționarea în instanță a ultimelor decizii luate în cadrul GAL. Kasza a atras atenția că un proces cu GAL crează șanse foarte mari să se piardă orice finanțare. „Întregul proiect, în valoare de 7,2 milioane de euro, se poate duce pe apa sâmbetei”.

video în continuare

sus(33)jos(30)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

 1. Ciudat individ acest Kosa Tamas. Alungat din UDMR. Candidat ``independent`` la functia de primar, cu sustinerea verzilor si a PNL-ului (psssh - stiri din surse), dar nu si candidat la consiliul local (chiar daca avea voturile necesare). Oare de ce? Acum alungat si din GAL. Cam prea mult isi plange de mila acest domn inca de la inceputul campaniei electorale. Ceva e putred la mijloc. Oare nu cumva este un teatru bine pus la punct?

  sus(12)sus(7)
 2. Mare atentie, daca dnul acesta, Kasza, intenteaza un proces contra GAL, se va pierde toata finantarea!
  Din cauza unui om ca acesta care face acum valva in online, cu ambitii grotesti, SE POATE PIERDE TOATA FINANTAREA!. UN PROCES BLOCHEAZA TOATE INTERVENTIILE GAL-ULUI!
  Nu se mai fac asfaltari, nu se mai face spitalul, nu se mai renoveaza liceul, nu se mai face centru comunitar, nu se mai face nici o activitate pentru copii si varstnici, nu se mai fac locuintele SOCIALE etc...nimic nu se mai poate face daca acest INDIVID INTENTEAZA UN PROCES doar pt ca el e decazut din functie!!! E strigator la cer! Primaria si GAL-ul il pot da in judecata ulterior daca se pierde intreaga FINANTARE din cauza lui !!!

  sus(11)sus(7)
 3. Ce e ciudat - o organizatie e eligibila ca proiecte de finantare pe bani europeni (ca doar nu-i are fizic).Cam asta inteleg eu...Mai inteleg ca in gasca sunt mai multi - cu bune si cu rele , cu statut , membrii - etc.
  Nu ma intereseaza chiar de loc cum si cine are dreptate , dar vad ca la sumele date exista interese ,nu doamne feri pentru binele orasului , nu - CEVA PARAINDARATURI ... - asta din comportament , neeaparat cineva tre sa fie The BOSS .
  Ce e sigur e ca la prostiile ce se fac in justitie o sa se raspunda IN SOLIDAR - Si ghici cine are bani prima sa fie executata,ghici cine o sa aiba cea mai slaba aparare ca o doare'n spitz ca au acelasi salariu bun indiferent de ce se intampla ,AI GHICIT - PRIMARIA GHERLA !
  deci cum spunea poetul maghiar din ardeal : O VISO FRUMOS !!!
  Da - daca domnul ar fi fost macar consilier - un vot in plus e intotdeauna nevoie la careva - asa fara functie nu numai ca esti uitat - ESTI SI SABOTAT !
  Timpul are dreptate .

  sus(15)sus(0)

Lasă un răspuns