taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
dej politie control

Zona Dej, raiul șoferilor băuți la volan, controale cu poliția

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan în weekend. Polițiștii aflați la datorie i-au depistat și i-au sancționat.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, Secția 5 Poliție Rurală, au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Borșa, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DC10, pe raza comunei Cuzdrioara, sat Mănășturel, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coșbuc din Dej, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel, în baza celor constatate, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Duminică dimineața în jurul orei 04:17, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un tânăr de 21 de ani din Dej, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Gutinului din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot în weekend, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Dej împreună cu cei de la Secţia 5 Rurală Dej au desfăşurat acţiuni în sistem integrat pe raza municipiului Dej şi a comunelor arondate. Acţiunile au avut ca scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine si siguranţă publică şi respectarea regulilor de circulație de către participanții la trafic.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au legitimat 168 de persoane şi au verificat 191 de vehicule. Totodată, au fost verificate cinci unităţi de cazare, doi operatori economici şi 14 agenţi de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, din care 98 pentru nerepectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice; 15 pentru nerespectarea normelor privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate; patru sancţiuni au fost aplicate agenţilor de pază şi două sancţiuni pentru nerespectarea altor legi.

Poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere, patru dintre acestea pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru depăşirea vitezei legale şi unul pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate cinci infracţiuni.

sus(12)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns