taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
defilare gherla 1 decembrie

Ziua României la Gherla cu paradă militara, depuneri de coroane, muzică și focuri de artificii – VIDEO

A fost zi de sărbătoare sâmbătă, pe 1 decembrie, la Gherla. În ciuda frigului aspru de la orele amiezii, sute de localnici s-au adunat în centrul orașului, unde a avut loc o ceremonie prilejuită de Ziua Națională a României.

Veniți cu tricolorul în mâini și la piept, românii au salutat și au aplaudat defilarea gărzii de onoare. Au defilat pe șoseaua principala plutoane de la Baza 4 Logistică Transilvania, plutoane de la Jandarmerie, ISU Cluj – Detașamentul de Pompieri Dej, de la Penitenciarul Gherla, autospeciale de intervenție de la Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență Gherla, de la Penitenciar, Poliție, Ambulanță, Poliția Locală.

video în continuare

După o slujba de pomenire a erorilor au avut loc scurte discursuri,

„Eroismul înaintașilor noștri trebuie să-l păstrăm și să încercăm și noi să ne ridicăm cât mai aproape de nivelul celor care cândva au înfăptuit cel mai măreț ideal al poporului român”, a spus Mihai Meșter, directorul Muzeului de Istorie Gherla. „Să trăim cu emoție acest eveniment aniversar, 100 de ani de la Unire, să-l sfințim în adâncul inimilor noastre și să ne treacă fiorii când spunem Trăiască România! În numele străbunilor și părinților noștri, al tuturor înaintașilor și în numele patriei, azi, în această zi sfântă pentru toți, trebuie să spunem că țara are valoare doar cu noi în ea, iar noi nu avem nicio valoare fără țară. Că deși iubim Europa, trebuie să iubim mai mult România, că adevăratul patriotism este acela când punem semnul egal între viața noastră și existența României. Când e vorba de țară, viețile noastre un înseamnă nimic, totul este patria! La mulți ani România, să ne vedem peste 100 de ani!”

„Generații de români patrioți au luptat să păstreze România Mare. Azi este rândul nostru să facem asta, să lăsăm generațiilor viitoare această Românie. Este rândul nostru să ne ridicăm la nivelul celor care în 1918 au făcut Marea Unire. Pentru aceasta trebuie să avem respect, demnitate, cinste, onoare, toleranță, iubire și dragoste față de țară”, a fost mesajul primarului Ioan Neselean.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaDupă defilare s-au depus coroane la Monumentul Eroilor, în parcul central, din partea reprezentanților de la Primăria Gherla, Consiliul Local, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Pensionarilor din M.A.I., Asociația Refugiaților Gherla, Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare Gherla, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși, Protopopiatul Ortodox Gherla, Biserica Greco-Catolică Gherla, Garnizoana Militară Dej, Poliția Gherla, Penitenciarul Gherla, Detașamentul de Jandarmi Gherla, Serviciul Fiscal Gherla, Spitalul Municipal Gherla, Serviciul de Ambulanță Gherla, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Tehnologic, Liceul Teoretic „Kemeny Zsigmond”, Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor cu Dizabilități Gherla, Unitățile de Tip Familial, Clubul Copiilor, Grădinița Căsuța Fermecată, PSD Gherla, PNL Gherla, PMP Gherla, UDMR Gherla, PACT Gherla, ALDE Gherla, USR Gherla, PRM Gherla, Centrul de Persoane Vârstnice, Cantina de Ajutor Social, Cooperativa de Consum Gherla, Stația CFR Gherla, Sortilemn SA, Becker România srl, CH Industrial srl, Rotary Club Gherla, Ansamblul folcloric „Zestrea”, Asociația de Prietenie Gherla-Nendaz, Asociația și Grupul Zegrenilor, Asociația 4Teen, echipa de volei Oldboys Gherla, Compania de Apă Someș, APD Gherla, Cabinet Avocat Ciacoi Alexandru.

Apoi toți cei prezenți au fost invitați la un spectacol folcloric, la scena de lângă parc. Aici s-a servit iahnie de fasole aburindă cu cârnați, o masă pregătită de bucătăresele de la Cantina de Ajutor Social.

video în continuare

La lăsatul serii s-a aprins iluminatul de sărbători și tot în centru a început un program muzical pentru tineret, care a cuprins și un foc de artificii.

video în continuare

imagini primite de la Ovidiu

sus(21)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns