mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
scoala 1 elevi gherla thanksgiving3

Ziua Recunoștinței cu elevii de la Scoala nr. 1

O serbare cu ocazia Zilei Recunoștinței, cunoscută și sub numele de Ziua Recoltei, a fost organizată săptămâna trecută la Scoala Nr. 1 Gherla, cu elevii clasei a V-a.

Sub îndrumarea prof. Marcela Popan și în fața părinților, copiii au prezentat cântece și poezii în limba engleză care celebrează acest eveniment, într-un cadru îmbelșugat, cu produse de toamnă și cu ținute specifice, de indieni  americani.

scoala 1 elevi gherla thanksgiving3

scoala 1 elevi gherla thanksgiving3

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord – Statele Unite și Canada, fiind o sărbătoare a familiei.

În Regatul Unit, Thanksgiving este o altă denumire pentru Ziua Recoltei și se sărbătorește în biserici și în sate, într-o duminică, după strângerea recoltei în acea localitate.

Sărbătoarea a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621.

În Statele Unite se organizează parade fastuoase de Ziua Recunoștinței, iar mancarea traditionala o constituie curcanul si plăcinta de dovleac. În Canada, ziua de Thanksgiving se sărbătorește în a doua zi de luni din octombrie, ca mulțumire pentru o recoltă bogată.

A doua zi după Ziua Recunoștinței, „Black Friday” sau „Vinerea Neagră” este prin tradiție o zi în care comercianții oferă reduceri mari de prețuri, când nu este ceva neobișnuit să se formeze cozi la magazine de la primele ore ale dimineții.

sus(16)jos(22)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

3 comentarii

  1. Doamna profesor mai bine ar fi organizat ceva in cinstea sarbatorii de 1 Dec. nu o sarbatoare americana. Ziua recoltei s-a sarbatorit pe 28 Sep. anul acesta la Gherla daca dansa nu a aflat inca. Se incearca sa se substituie ziua recoltei cu ziua recunostintei la fel cum Dragobetele se incearca a fi inlocuit cu Valentine”s day. Mai grav este ca atat copiii cat si parintii s-au lasat prostiti de aceasta initiativa.

    sus(29)sus(12)
    • Fiind profesoara de engleza, poate a vrut sa faca ceva legat de obiceiurile vorbitorilor de limba engleza. Nu e neaparat un lucru de condamnat, daca s-ar face cu intelepciune, adica sa se sublinieze insemnatatea acestui obicei: Thanksgiving, Ziua Recunostintei catre cine ? Catre Dumnezeu Atotputernic. AICI ESTE CHEIA. Sa se explice elevilor ca atunci, demult, oamenii din America au multumit Domnului pentru recolta pe care , lucrand din greu pamantul, au primit-o. Sa li se explice elevilor ca in zilele noastre insemnatatea sarbatorii este batjocorita, fiind inlocuita de cultivarea lacomiei, caci ce altceva este pana la urma acest Black Friday ? Adica atunci, oamenii, si cu putinul pe care il primeau ca roade, STIAU sa multumeasca lui Dumnezeu, iar astazi unde s-a ajuns? Daca asta s-a urmarit, atunci doamna profesoara merita felicitari. Daca nu anul acesta, cu siguranta, anul viitor. Doamne ajuta.

      sus(28)sus(10)

Lasă un răspuns