hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ziua recoltei piata gherla

Ziua recoltei la piața din Gherla – cei mai buni producători au fost premiați

Vineri dimineaţă a avut loc la piaţa agroalimentară de pe strada Trnadafirilor Ziua Recoltei, tradiţionala sărbătoare a roadelor.

Oamenii veniți la piața pentru aprovizionarea obișnuită nu au avut ce regreta. Mesele au fost pline cu legume şi fructe, dar nu au lipsit nici produsele apicole sau lactatele. Doritorii au putut servi un pahar cu must, iar amatorii de peşte au savurat din proţapul de la faţa locului.

Pe lângă producătorii din localitate au fost prezenţi cu legume proaspete grădinarii din comunele Jucu şi Mintiu Gherlii, iar la fructe au spus prezent pomicultorii din Cireşoaia.

ziua recoltei piata gherla

foto: Facebook

Primăria Municipiului Gherla i-a premiat şi în această toamnă pe cei mai valoroşi gospodari, agricultori care săptămână de săptămână sunt prezenţi cu produsele pe piaţa agroalimentară din Gherla.

La mere a fost premiat Füstös István din Cireşoaia. Tot din Cireşoaia s-a remarcat Gál Tünde, la pere. Dániel Mihály de pe strada Fermei din Gherla a primit diplomă pentru cea mai mare varză și tot la acest produs au fost apreciaţi legumicultorii gherleni Octavian Oană, care a expus o gulie de 3 kilograme şi Dragoş Cârje.

La vinete, cu cele mai frumoase exemplare s-a prezentat Romica Rotar din Mintiu Gherlii, iar în privinţa gogoşarilor a fost apreciată Mihaela Mureşan din Jucu.

Ouăle au lipsit cu desăvârşire pe piaţa gherleană, cu toate că a fost Ziua recoltei. Totuşi, Nicu Fărăgău din Gherla a fost premiat la acest produs, el fiind prezent mereu cu marfă proaspătă. Probabil frigul din ultimele zile şi-a pus amprenta pe producţie.

Ultimii premiaţi au fost la produsele lactate, evidenţiate fiind Ioana Bunea şi Ana Moldovan din satul Buneşti, comuna Mintiu Gherlii.

Diplomele au fost înmânate de primarul Ioan Neselean.

ziua recoltei piata gherla

În rest cântec, joc şi voie bună cu orchestra „Lăutarii Ardeleleni”, condusă de Alexandru Bob Siminic, fanfara Casei de Cultură, dirijată de Vasile Chiș, soliști vocali și instrumentiști, ansamblul „Valea Somesului”.

Szekely Csaba

sus(9)jos(26)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns