mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret

Ziua Porților și a Portofelelor Deschise la grota de brânzeturi de Năsal de la Țaga, cu surpriză la intrare – VIDEO

A fost o idee bună pentru weekend o vizită la fabrica de brânzeturi de Năsal, în comuna Țaga. Sâmbătă și duminică a fost Ziua Porților Deschise, când oricine a putut vizita locul unde se produce celebra brânză. Adică oricine a scos din buzunar 25 de lei.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaSute de oameni, mulți din Gherla și Dej, au fost curioși să vadă cu ochii lor locul unde o bacterie unică în lume își face treaba, sub un deal, unde produce brânzeturi cu un gust deosebit.

Vizitatorii au aflat că laptele folosit este de la crescătorii locali și că se folosesc 10 litri de lapte pentru a obține un kilogram de brânză. La Năsal se produc mai multe sortimente, care stau la maturat printre pereții reci între 20 și 60 de zile.

Legenda spune că pe vremuri, un țaran ar fi ascuns la intrarea în grotă o bucată de cașcaval, furată de la grof. Groful a găsit cașul după câteva zile, iar când l-a gustat, a constatat că are un gust foarte bun. Așa s-ar fi descoperit secretul producerii brânzei de Năsal.

video în continuare

Porți și portofele deschise

Ce înțelege tot omul prin „ziua porților deschise” este că accesul e liber. Pentru cei care au organizat evenimentul se pare că a fost prilej de lansare a unui nou concept, accesul liber pe bani.

25 de lei a trebuit să plătească cine a vrut să viziteze grota, cu excepția copiilor. Pe afișul de promovare a evenimentului, acest detaliu a fost omis. Așa că, la intrare, în loc de porți deschise, vizitatorii au văzut chitanțierul. Grăbiți de cei din spate, au fost forțați să depășească rapid momentul de cumpănă și să scoată portofelul, dacă tot au venit până aici. Că doar se știe, „brânza e pe bani”.

Cei care au plătit biletul de intrare au avut inclus în preț turul ghidat de aproximativ cinci minute în grotă. Fie că au fost sau nu amatori de balmoș, mamăligă sau brânză, au primit câte o porție, ca să fie justificată plata. Stratégii de promovare de la Fabrica de Brânzeturi Transilvania – Cooperativa Agricolă Someș – Arieș au inventat astfel metoda de promovare cea mai convenabilă, pe banii clientului.

Ca urmare, comentariile nemulțumiților au început să curgă pe rețelele de socializare.

comentarii taga porti deschise

La intrarea în grotă a fost amenajat un stand cu vânzare, unde doritorii au putut să cumpere sortimentele de brânză produse la Țaga, cu prețuri cuprinse între 20-26 de lei/bucata.

sus(6)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

1 comentariu

  1. Am platit 25 de lei si am putut vizita grota unde se fabrica branza, am primit o farfurie cu Balmos si Mamaliga, 1 Jumara si mostre din cele 4 sortimente de branza la discretie, m-am aprovizionat, la preturi rezonabile cu branza si ulei...m-am simtit f.bine, pacat ca Autoritatile locale nu s-au ingrijit de drumul de acces...

    sus(18)sus(1)

Lasă un răspuns