taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
ziua poetului dej

Ziua Poetului la Dej, cu cenacliști de la Gherla

În sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej și în organizarea Despărţământului Astra „Dr.Teodor Mihali” din localitate a avut loc miercuri seara spectacolul de recitare de poezii „Ziua poetului”. Invitat de onoare a fost poetul clujean Ion Mureşan.

După cum a mărturisit chiar la deschiderea manifestării literare preşedintele Despărţământului Astra „Dr. Teodor Mihali”, Radu Gavrilă, a fost vorba despre un triplu eveniment: recitalul de poezie al poetului Ion Mureşan, programul liric susţinut de elevii dejeni şi din comuna Câţcău, participanţi la concursul naţional „Ocrotiţi de Eminescu”, desfăşurat recent la Blaj şi sărbătorirea Zilei Seniorilor Astrei”.

Acţiunea astriştilor dejeni a fost onorată şi de un grup de scriitori gherleni, membri ai Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu”, alături  de vicepreşedintele cenaclului, instrumentistul Constantin Istici, care a interpretat piese muzicale la nai, moment artistic primit cu aplauze de participanţi.

ziua poetului dej

Această adevărată sărbătoare a poeziei, organizată în colaborare cu Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, a început cu recitalul de poezie al elevilor Alexandru Boldor, Lucas Hăşmăşan, Paul Endeş, Răzvan Repede de la Şcoala Gimnazială Câţcău, Antonia Rusu de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Maria Dordoi şi Gabriel Lăcătuş de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, pregătiţi de profesoara Iulia Lungu de la Şcoala Gimnazială Câţcău. Cei prezenți au avut ocazia să reasculte poezia eminesciană, prezentată de copii deosebit de talentaţi, mari iubitori ai literaturii, care au oferit clipe plăcute.

ziua poetului dej

A urmat sărbătorirea seniorilor astrişti. Au fost distinşi cu diplome patru membri, Ligia Clinciu, Dorina Birtaş, Felicia Pop şi Axinte Bob. Cu toţii au fost felicitaţi de preşedintele Astra Dej.

ziua poetului dej

La punctul trei al întâlnirii de suflet, moderatorul Zorin Diaconescu l-a prezentat pe invitatul de onoare, Ioan Mureşan, care a depănat amintiri plăcute legate de colaborarea cu astriştii dejeni și care a punctat câteva din trăsăturile caracteristice ale creaţiilor sale poetice. A şi citit căteva din poeziile sale şi a acordat autografe pe ultimele volume apărute şi prezentate în cadrul evenimentului. A reuşit să definească poezia, dar să şi răspunde la întrebarea Ce este poetul? Au fost mărturii sincere ale poetului clujean, care la sfărşitul manifestării a fost declarat membru de onoare al Despărţământului Astra „Dr. Teodor Mihali”. Cu acest prilej a fost premiat de organizatori cu ultimele apariţii editoriale ale Astrei dejene.

Cu ocazia Zilei poetului de la Dej, reprezentanţii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla au fost invitaţi şi la alte întâlniri ale astriştilor din localitate, punând bazele unei colaborări reciproce.

Szekely Csaba

sus(4)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns