taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

Ziua Internaţională a Cititului Împreună, cu elevii de la liceul Ana Ipătescu – FOTO

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (5 februarie 2020) a fost sărbătorită cu entuziasm și interes de elevi din șase clase de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla.

Activitatea a fost coordonată de doamna prof. Claudia Ielcean și desfășurată cu participarea colectivului catedrei de limba și literatura română. Elevii și profesoarele s-au alăturat prin această activitate inedită campaniei de promovare a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii, apropiindu-se de puterea magică a cuvântului.

În această zi, elevii din clasele a V-a A (prof. Mihaela Mureșan), clasa a VIII-a A (prof. Adriana Rus), clasa a IX-a B (prof. Ioana Dumitrescu), clasa a XI-a A (prof. Elena Dobocan) și clasele a IX-a A și a XII-a B (prof. Claudia Ielcean) au participat la o oră de lectură în curtea mare a liceului, prinși într-un joc în care au citit povestea lui Harun, personajul cărții lui Salman Rushdie, Harun și marea de povești.

Participanții au citit cu voce tare mici pasaje, trecându-și cartea din mână în mână, bucurându-se de firul poveștii, bucurându-se de prezența colegilor, a profesoarelor care s-au antrenat în lectura urmată de explicații.

Lecția de lectură a avut scopul de a stimula curiozitatea elevilor, de a le oferi o alternativă mai plăcută la a descoperi acest obicei, de e experimenta alături de colegii lor. Elevii au desprins sensul activității, s-au apropiat de înțelegerea rolului cărții și al poveștii, al „meseriei de cititor/povestitor”, au dorit să-şi arate dragostea pentru lectură, citind împreună. Profesoara Claudia Ielcean le-a vorbit elevilor despre importanța cititului, despre rolul cărții și plăcerea pe care o oferă cartea și a dat startul cititului.

Un loc aparte în această activitate l-au ocupat elevii clasei a V-a A, curioși, serioși și dornici de a performa printr-o lectură expresivă, la nivelul colegilor mai mari, din clasele liceale.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaLa finalul activității, fiecare dintre cadrele didactice participante a avut câte un mesaj pentru elevi, mesaj prin care au pus în valoare rolul cititului în viața noastră, bucuria de a împărtăși cu ceilalți experiențele de lectură. Astfel, prof. Adriana Rus a subliniat importanța basmelor, ca experiențe de lectură valabile pentru orice vârstă, experiențe de cunoaștere care ne dezvoltă și ne fac mai înțelepți. Ideea a fost susținută de prof. Elena Dobocan care i-a îndemnat pe copii să nu uite niciodată de rolul binelui din viață, desprins, de asemenea, din aceste experiențe de cunoaștere. Prof. Ioana Dumitrescu le-a vorbit elevilor despre „meseria de povestitor”, subliniată în cartea lui Salman Rushdie și despre experiența lui Harun, personajul cărții din care au lceturat elevii, personaj care descoperă la o vârstă fragedă că Lumea reală era plină de magie, așa că lumile magice puteau fi și ele reale. Prof. Mihaela Mureșan și-a exprimat entuziasmul participării la o astfel de activitate și i-a îndemnat pe cei mici să se apropie de lumea minunată a cărții.

„Lecția” de promovare a lecturii face parte dintr-o serie de astfel de activități care au scopul de a-i apropia pe copii de carte, de experiența inedită a lecturii, în încercarea de stimulare și dezvoltare a creativității elevilor într-o manieră ludică.

prof. Ioana Dumitrescu

sus(17)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns