hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

spectacol romanes gherla bob siminic

Ziua Culturii Romanes la Gherla

În municipiul Gherla, în fiecare an se marchează Ziua Culturii Romanes. Imediat după  Ziua Mondială a Romilor are loc tradiţionalul spectacol „Melodii de primăvară”, organizat ca de obicei, de Primăria Municipiului Gherla, Grupul   Local de Lucru şi Asociaţia Culturală „Siminicul” din localitate.

Reprezentaţia de miercuri, desfăşurată în sala mare a Casei Municipale de Cultură, s-a bucurat şi la această ediţie de succes, punctul culminant constituind prezenţa pe scenă a două pensionare, Gheţe Ileana Viorica şi Szelyes Maria, care au susţinut un recital de romanţe, mult gustat de numerosul public prezent la această manifestare culturală cu vechime în viaţa artistică a urbei. 

Alături de cele două soliste talentate au mai cântat Balla Gheorghe, Monica Pop, Robert Moldovan, Liuţa Şomcutean, Claudia Bal, Crina Bujiţa, Marius Szelyes, Tiberiu Covaci şi Nicoleta, Mircea Mocan şi nu în ultimul rând, Voichiţa Lăcătuş, având şi rolul de prezentator, dar şi de dansator.

A acompaniat Orchestra „Lăutarii Ardeleni” din Gherla condus de Alexandru Bob Siminic, sufletul şi principalul organizator al spectacolului. El este de altfel artizanul acestui taraf cu nu mai puţin de 100 de instrumentişti din Gherla şi din apropiere. La concertul aniversar au fost prezenți pe scenă 12 instrumentiști, iar cel mai tânăr component al orchestrei a fost un băiat de 11 ani, Alexandru Maxim, laureat al Festivalului „Tinere speranţe” de la Gherla.

O surpriză plăcută a fost prezenţa în cadrul spectacolului  a grupului de copii. Cei cinci mici instrumentişti sunt elevii maestrului Siminic la cursul de vioară iniţiat de  domnia sa, o adevărată şcoală de muzică. Ei au deschis această sărbătoare a muzicii populare şi romanes, spre satisfacţia publicului, care i-au răsplătit cu aplauze pe micii  virtuozi ai viorii. Din acest punct  de vedere viitorul  renumitului  taraf gherlean este asigurat.

Grupul Local de Lucru mai are și ale inițiative cultural-artistice pentru anul în curs..

Szekely  Csaba

sus(5)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns