ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
mihai eminescu ghelra aniversare flori

Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Eminescu, cu flori și poezie la bustul din parcul din Gherla

Două evenimente din weekend – Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Eminescu – au fost sărbătorite la sfârșit de săptămână la Gherla.

Membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură au fost prezenți la şedinţa festivă ce a avut loc la Biblioteca Municipală din centrul oraşului.

Evenimentul de sâmbătă după-amiază a fost o simbioză a literaturii, artei şi muzicii, având în vedere programul bogat. Membrii cenaclului au recitat poezii eminesciene, dar şi lucrări originale, indiferent că a fost vorba de proză sau poezie.

Întâlnirea oamenilor de litere a fost deschisă de preşedintele cenaclului, Constantin Istici. Cel mai tânăr membru, Sergiu Crăciun, a vorbit pe larg despre personalitatea marelui poet naţional şi universal Mihai Eminescu şi despre semnificaţia Zilei Culturii Naţionale. Printre cei care şi-au adus contribuţia la reuşita şedinţei de cenaclu de la sfîrşitul săptămînii s-au mai aflat Puşa Lia Popan, Nicolae Suciu, Alexandru Maier, Irimie Perşa, Ida Rognean, Sergiu Crăciun, Vasile Ungur, Paula Ceserean şi Marius Guţă.

Cu ocazia manifestării culturale, pictorul Albin Kaczka a expus tablouri, lucrări inspirate din natură şi care au lărgit aria tematicii abordate cu ocazia Zilei Culturii Naţionale. De la şedinţa cenaclului nu putea lipsi muzica, prezentată de interpreţii instrumentişti Constantin Istici, Kutaş Alexandru „Blacky”, Andrei Gabor, Irimie Perşa şi tînăra instrumentistă (flaut) a fanfarei municipale, Augusta Oros, care au susţinut un reuşit recital muzical cu piese inspirate din lirica eminesciană.

mihai eminescu ghelra aniversare flori

foto: Claudiu Capră

Activitățile au fost urmate de o deplasare în parcul mare, unde au fost depus coroane de flori la busturile lui Mihai Eminescu şi George Coşbuc şi unde, de asemenea s-au recitat poezii din lirica celor doi mari titani ai poeziei româneşti, un moment frumos şi emoţionant.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns