revelion 2020 gherla dej cluj crystal ballroom pret
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj cabinet orl gherla dej cluj revelion 2020 gherla dej cluj al kimbo pret locuri de munca angajare gherla dej cluj bontida service facturare
miklos banffy carte bontida castel

Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy de la Bonțida, cu lansare de carte eveniment și programe pentru copii, vezi programul

Pe 22 septembrie se sărbătorește apariția în limba română a Trilogiei transilvane de Miklós Bánffy. Alături de prezentarea trilogiei, vizitatorii sunt așteptați cu programe pentru copii și vizite ghidate.

Fundația Transilvania Trust organizează o nouă ediție a zilelor porților deschise, dedicată lui Miklós Bánffy. El a fost ultimul locuitor al castelului, aici a terminat romanul în 1940, și din acest loc s-a inspirat, loc pe care-l putem recunoaște cu ușurință citind romanul. Publicată de mai multe ori în limba maghiară și tradusă în mai multe limbi, Trilogia transilvană a devenit parte a literaturii universale.

Duminică, 22 septembrie, la ora 17, va avea loc prezentarea traducerii române, la care participă traducătorul Marius Tabacu; Lucian Nastasă-Kovács, autorul studiului introductiv, managerul Muzeului de Artă din Cluj; Kósa András László, îngrijitorul ediției în limba română, directorul Institutului Maghiar din București; Krizbai Béla, vicepreședintele Institutului Cultural Român; Mile Lajos, consulul general al Ungariei la Cluj și membri familiei Bánffy.

Este un moment deosebit și mult așteptat. Organizatorii îndeamnă la citirea romanului, care evocă atât lumea aristocrației, cât și istoria Transilvaniei de la începutul secolului XX. Cartea va putea fi achiziționată în cafeneaua din incinta castelului.

Cei mici pot viziona în fosta capelă spectacolele Teatrului de păpuși ”Puck”. La ora 12 începe Călătoria în lumea poveștilor în limba română, iar de la ora 13 spectacolul Sărmanul Djoni și Arnica, în limba maghiară.

La ora 14 vizitatorii sunt așteptați în atelierul de muzică clasică a Asociației InstruMentor, unde vor putea încerca diferite instrumente cu arcuș – vioara, viola, violoncel, instrumente de suflat de lemn și alamă, dar și câteva variante ale chitarei clasice. Vor avea loc și vizite ghidate pentru adulți în limba română, de la ora 15 și maghiară, de la ora 16.

Programul se va încheia cu o recepție.

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely

Lasă un răspuns