taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
miklos banffy carte bontida castel

Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy de la Bonțida, cu lansare de carte eveniment și programe pentru copii, vezi programul

Pe 22 septembrie se sărbătorește apariția în limba română a Trilogiei transilvane de Miklós Bánffy. Alături de prezentarea trilogiei, vizitatorii sunt așteptați cu programe pentru copii și vizite ghidate.

Fundația Transilvania Trust organizează o nouă ediție a zilelor porților deschise, dedicată lui Miklós Bánffy. El a fost ultimul locuitor al castelului, aici a terminat romanul în 1940, și din acest loc s-a inspirat, loc pe care-l putem recunoaște cu ușurință citind romanul. Publicată de mai multe ori în limba maghiară și tradusă în mai multe limbi, Trilogia transilvană a devenit parte a literaturii universale.

Duminică, 22 septembrie, la ora 17, va avea loc prezentarea traducerii române, la care participă traducătorul Marius Tabacu; Lucian Nastasă-Kovács, autorul studiului introductiv, managerul Muzeului de Artă din Cluj; Kósa András László, îngrijitorul ediției în limba română, directorul Institutului Maghiar din București; Krizbai Béla, vicepreședintele Institutului Cultural Român; Mile Lajos, consulul general al Ungariei la Cluj și membri familiei Bánffy.

Este un moment deosebit și mult așteptat. Organizatorii îndeamnă la citirea romanului, care evocă atât lumea aristocrației, cât și istoria Transilvaniei de la începutul secolului XX. Cartea va putea fi achiziționată în cafeneaua din incinta castelului.

Cei mici pot viziona în fosta capelă spectacolele Teatrului de păpuși ”Puck”. La ora 12 începe Călătoria în lumea poveștilor în limba română, iar de la ora 13 spectacolul Sărmanul Djoni și Arnica, în limba maghiară.

La ora 14 vizitatorii sunt așteptați în atelierul de muzică clasică a Asociației InstruMentor, unde vor putea încerca diferite instrumente cu arcuș – vioara, viola, violoncel, instrumente de suflat de lemn și alamă, dar și câteva variante ale chitarei clasice. Vor avea loc și vizite ghidate pentru adulți în limba română, de la ora 15 și maghiară, de la ora 16.

Programul se va încheia cu o recepție.

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns