locuri de munca gherla dej cluj angajare mariflor muncitor

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon locuri de munca angajare gherla dej cluj expert contabil mariflor locuri de munca gherla dej cluj agent securitate

moaste constantin brancoveanu

Zilele Sfinților Români în cetatea gherleană, cu venerarea moaștelor voievodului Constantin Brâncoveanu

În fiecare an, în duminica a doua după Rusalii se face pomenirea tuturor sfinților români. În această împrejurare, Protopopiatul Ortodox Român Gherla în parteneriat cu Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva Gherla IV pregătesc o serie de manifestări religioase și culturale. Evenimentele se vor desfășura în acest sfârșit de săptămână.

Vineri 28 iunie 2019, la ora 17.30, în Biserica Sfânta Treime a Parohiei Gherla III de pe strada Clujului, va fi adusă spre închinare și venerare părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. După citirea Acatistului Sfinților Brâncoveni, un sobor de preoți va oficia Taina Sfântului Maslu.

Aceleași sfinte odoare vor putea fi venerate și în Biserica Sfânta Parascheva a Parohiei Gherla IV de pe strada Plugarilor, începând cu după-masa zilei de 29 iunie, până luni, 1 iulie.

La aceeași Biserică, duminică 30 iunie, de la ora 10, la Sfânta Liturghie va sluji Pr. Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, din București. La finalul slujbei le va rosti credincioșilor prezenți și un cuvânt de învățătură având tema: Sfinții Români – modele pentru familia creștină de astăzi. De la ora 18, la Biserica Parohiei Gherla III, de pe strada Clujului, Părintele Vasile Ioana va susține o conferință pe tema: Mamă, Tată, eu sunt aici! Voi unde sunteți?

Sfintele Moaște vor fi aduse în Gherla cu binecuvântarea ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, de la Mânăstirea Sfinților Brâncoveni, Crucea Iancului, Mărișel.

Pr. Vasile Ioana slujește în biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată la doi pași de Piața Universității din Bucureşti. Biserica e deschisă în fiecare zi a săptămânii, iar parohia a ajuns să fie cunoscută pentru felul în care îi ajută pe cei nevoiași. De asemenea, părintele a devenit cunoscut și prin prezențele dese la tv. Acum în vârstă de 45 de ani, a știut de când era copil că vrea să devină preot. De la bunicii care l-au crescut simplu, într-un sat de lângă Câmpina, a deprins credința în Dumnezeu și tot ei l-au îndemnat să îmbrace patrafirul. Adolescent fiind, își petrecea verile la mănăstirea Sihăstria, unde l-a întâlnit pe părintele Cleopa, iar mai târziu, la 19 ani, vocea sa l-a încântat pe Patriarhul Teoctist, care l-a angajat la Patriarhie.

foto: Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu au fost scoase din mormânt şi cercetate de o echipă de specialişti de la Muzeul Municipiului Bucureşti (2014) / foto doarortodox.ro

sus(10)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns