ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca vanzatoare magazin dej magazin gherla haine second hand ghizodan angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
astra dej ansamblu hayakaghak gherla

Zilele ASTRA la Dej, cu participare gherleană

Tinerii dansatori din cadrul ansamblului Hayakaghak din Gherla au evoluat la sfîrşitul săptămânii trecute în cadrul manifestărilor cultural-artistice cu ocazia Zilelor ASTRA de la Dej, organizate la împlinirea a 151 de ani de la înfiinţarea Despărţământului ASTRA din oraşul de la confluenţa Someşurilor.

La această sărbătoare a astriştilor dejeni a fost invitat şi Ansamblul „Hayakaghak” aparţinînd comunităţii armeneşti din Gherla, coordonat de Erika Esztegar. care şi în anii trecuţi a onorat evenimentele iniţiate de Despărţământul ASTRA „Dr. Teodor Mihali” Dej.

De această dată formaţia gherleană s-a prezentat cu o trupă foarte tînără, cei nou membri evoluând în premieră pe scena Centrului Cultural „Arta” din municipiul Dej, unde au avut parte de o primire călduroasă. Dansatorii au prezentat dansurile armeneşti „Im Anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”, ultimul joc reprezentând o înviorare, caracterizîndu-se prin stropirea oamenilor cu găleţi de apă.

În această vară formaţia „Hayakaghak” din Gherla mai este invitată şi la alte festivaluri şi concursuri interetnice din ţară.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns