hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

Metodă de curățat zăpada ca pe vremea lui Ceaușescu la Aluniș. Cât măsoară stratul de zăpadă – VIDEO

A nins din greu sâmbătă noaptea în tot județul Cluj, iar duminică dimineața, pe mai multe drumuri județene era zăpadă de peste două laturi de palmă.

strat zapada clujDuminică dimineața la ora 8, stratul de zăpadă măsura 15 cm la Dej, 24 la Cluj-Napoca și 28 cm la Vlădeasa și Băișoara.

Utilajele de la întreținerea drumurilor au fost mobilizate încă din noaptea trecută, dar prioritare au fost șoselele principale din județ.

Un cetățean cu inițiativă din comuna Aluniș n-a mai așteptat să vină responsabilii să rezolve problema zăpezii mari de pe drum și a luat singur atitudine, cum a știut el mai bine și cu ce a avut la îndemână.

De dimineață, omul a urcat pe tractor și folosind un cauciuc uriaș pe post de lamă, l-a tras după el prin tot satul. „Dacă n-avem altă cale, facem că pe vremea lui Ceușescu!”, e explicat el.

video în continuare

Spre amiază și-au făcut apariția în comună mașinile de curățare.

„Au fost și azi-noapte, sunt și acum utilaje pe traseu”, a explicat primarul Mihai Sav de la Aluniș „Avem 35 de kilometri de șosele în comună, dar nu sunt drumuri închise, chiar dacă a nins într-una. Doar e iarnă!”

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat că în cursul dimineţii de duminică, 16 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu existau drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă, îngreunate de căderile masive de zăpadă din ultimele 24 ore.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, pe raza zonelor Gherla, Huedin și Gilău s-a acţionat duminică pe 16 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de peste 600 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, doar în cursul ultimelor 12 ore s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În zona Dej s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 6 utilaje.

În continuare se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate – I, II, III sau IV în care se încadrează fiecare dintre acestea, mai informează forul județean.

sus(5)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns