taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
gherla deal nori biserica

Vremea se răcește din nou, vin zile cu ploi și chiar ninsori

După doar două zile cu vreme frumoasă și caldă, vremea se schimbă din nou. Meteorologii anunță că urmează trei zile cu vreme instabilă, iar ploile și chiar ninsorile își vor face apariția. Temperaturile vor scădea vertiginos.

Luni după-amiază au fost 21 de grade la Gherla, dar în zilele următoare nu se vor mai depăși 10 grade pe timpul zilei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, valabilă începând de marți, de la ora 16, până vineri dimineață la ora 10, în toată România.

În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ, local 15-25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30-40 l/mp.

Din după-amiaza zilei de marți, 13 aprilie și până în seara zilei de miercuri, 14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare, mai ales în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri, pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70-80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60-65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Temperaturile maxime de miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

foto: arhiva

sus(1)jos(5)

Lasă un răspuns