taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
bobalna ploaie gherla

Vreme instabilă din nou, sunt anunțate furtuni, vijelii, ploi însemnate

Până marți dimineața la ora 6 este valabilă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, în jumătatea de vest a României, inclusiv în județul Cluj.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și, pe arii restrânse, 35-50 l/mp, îndeosebi în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h și în special în zona montană înaltă peste 70-80 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

ACTUALIZARE

ANM a extins codul galben pentru toată România până marți seara la ora 23. Pe parcursul zilei de marți (18 mai) vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50-60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70-80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 km/h.

În Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte.

Vremea în următoarele două săptămâni

Săptămâna începe cu vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an în Transilvania, astfel că, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 20 de grade, iar cele minim între 4 şi 9 grade, potrivit prognozei ANM.

Începând de săptămâna viitoare, după data de 24 mai, se va încălzi și se vor atinge în medie 20-24 de grade ziua şi 7-11 grade noaptea.

Șansele de ploaie rămân ridicate până la sfârșitul lunii și vor cădea aproape zilnic. Vor fi mai ales manifestări de instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra –în intervale scurte de timp sau prin cumulare- cantităţi de apă mai însemnate.

foto: arhiva

sus(2)jos(0)

Lasă un răspuns