taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla

Vreme de iarnă la mijloc de martie, vin ninsori

Iarna încă nu dă semne de plecare, chiar dacă în calendar e primăvară. Începând de marți seara, un val de ninsori se va abate peste o mare parte a României. Meteorologii au dat deja avertizări cod galben și chiar portocaliu pentru zona de munte.

Precipitațiile care au început de două zile vor continua să cadă până joi dimineața, informează ANM. Vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25-35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40-70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei, vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

harta cod meteoLa munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55-65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90-110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Transilvania, vremea se va răci semnificativ și va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă, mai ales până vineri, 19 martie. Media temperaturilor maxime va fi de 2-4 grade, iar a minimelor va fi în scădere de la 1 grad la -5 grade.

Săptămâna viitoare, tendința va fi de încălzire ușoară. Pe timpul zilei vor fi temperaturi medii de 5-8 grade, iar noaptea -4…-2 grade.

Cantități de apă mai însemnate se vor mai înregistra din nou la final de săptămână și primele zile din săptămâna următoare.

sus(2)jos(4)

Lasă un răspuns