taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
vladimir putin

Vladimir Putin a câștigat cu scor uriaș alegerile prezidențiale din Rusia

Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, este câștigătorul alegerilor prezidențiale desfășurate duminică în Rusia. Putin va conduce țara încă 6 ani, după ce se află la conducere de aproape 20 de ani.

Rezultatele au fost anunțate după numărarea a peste 99% din voturi. Putin a obținut peste 76 % din voturi și este urmat la mare distanță de candidatul Partidului Comunist Pavel Grudinin, care a obținut 11,9% din voturi, anunță RT.com. Nationalistul Vladimir Jirinovski, cel care l-a învins în primul tur pe Boris Ielțîn în 1991, s-a clasat acum pe locul III, cu 5,66% din voturi.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, nu s-au înregistrat incidente majore în timpul votului și au fost înregistrate doar plângeri minore.

În toate secțiile de votare au fost montate camere de supraveghere care au putut fi urmărite în direct pe internet. Pe o astfel de camera au fost observate mișcări suspecte ale unei membre din comisia de votare, care pare să introducă în urnă mai multe buletine de vot .

La o altă secție au fost observate buletine de vot aflate în urna transparentă la momentul deschiderii secției de votare. Explicația oficialilor a fost că buletinele respective aparțineau membrilor din comisia de votare.

La scurt timp de la anunțarea primelor rezultate duminică seara, Vladimir Putin s-a adresat suporterilor la un miting uriaș în Piața Roșie din Moscova, dedicat reunificării Crimeei cu Rusia.

alegeri rusia miting putin

Putin a fost ales prima dată președinte în anul 2000 și apoi din nou, patru ani mai târziu. Întrucât Constituția nu i-a permis mai mult de două mandate consecutiv, în 2008 nu a mai candidat, dar a ocupat funcția de prim-ministru. În același ani, mandatul prezidențial a fost prelungit de la 4 ani la 6 ani. În 2012, Putin a obținut 63,6% din voturi, iar după rezultatul de duminică, liderul de la Kremlin va conduce Rusia până în 2024.

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns