taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

Nicolae Ceausescu in vizita la Gherla, în 1983

Acum 29 de ani, 14 septembrie 1983. Cuplul prezidential, Nicolae si Elena Ceausescu, efectueaza vizite de lucru in judetele Cluj si Mures. Dupa o vizita la Dej, la Combinatul de Celuloza si Hartie, elicopterul prezidential s-a indreptat spre Gherla, iar a doua zi, pe 15 septembrie, la Cluj-Napoca a avut o mare adunare nationala in Piata Mihai Viteazu, prilejuita de inceperea noului an scolar. Ziarele vremii, Scanteia, Scanteia Tineretului, Romania Libera, Faclia, au dedicat spatii ample subiectului, conform traditiei.

Evenimentul relatat in ziarul Faclia din 15 septembrie 1983

***

In aplauzele miilor de cetateni din Dej, elicopterul prezidential a decolat, indreptandu-se spre Gherla.

Aceeasi atmosfera entuziasta, de mare vibratie patriotica, specifica marilor sarbatori, domnea si pe stadionul din orasul Gherla, unde mii de oameni ai muncii din localitate, din comunele invecinate au facut o primire plina de caldura distinsilor oaspeti.

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

Tovarasul Nicolae Ceausescu, tovarasa Elena Ceausescu s-au indreptat, intr-o masina deschisa, spre Combinatul de prelucrare a lemnului din Gherla.

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

Aceasta unitate industriala, cu traditie in prelucrarea lemnului, realizeaza mobilier, precum si semifabricate necesare altor intreprinderi cu profil asemanator din tara – placaje, furnire estetice, placi aglomerate. Se pun astfel in valoare atat aurul verde al padurilor, cat si mestesugul si iscusinta oamenilor din Gherla si imprejurimi.

La intrarea in combinat, tovarasul Nicolae Ceausescu, tovarasa Elena Ceausescu au fost intampinati cu deosebita stima de ministrul industrializarii lemnului si materialelor de constructii, de reprezentanti ai centralei de resort si ai conducerii unitatii.

Dialogul de lucru al secretarului general al partidului cu oamenii muncii din Combinat a cuprins o larga problematica din care se detaseaza, in primul rand, analiza modului in care sunt traduse in viata sarcinile si orientarile privind folosirea cu spirit gospodaresc a lemnului si a celorlalte materii prime, reducerea sustinuta a greutatii produselor, ridicarea calitatii mobilei. S-au examinat, de asemenea, probleme legate de dezvoltarea exportului, ridicarea eficientei economice a activitatii desfasurate in combinat.

Tovarasul Nicolae Ceausescu a fost informat de ing. Dan Rusu, directorul unitatii, ca a crescut simtitor indicele de valorificare a lemnului.

Gazdele au raportat ca in unitate se actioneaza cu perseverenta pentru gospodarirea mai judicioasa a materialului lemnos, subliniindu-se ca semifabricatele realizate la Gherla – furnirul, placajul, PAL-ul – sunt acum mai usoare.

Tovarasul Nicolae Ceausescu a apreciat rezultatele obtinute si a recomandat ca preocuparile din aceasta directie sa fie continuate cu mai multa hotarare.

Secretarului general al partidului i-au fost prezentate apoi, intr-o expozitie, cateva din piesele de mobilier realizate la Gherla, cele mai multe dintre ele destinate exportului. In acest cadru, tovarasul Nicolae Ceausescu a analizat cu ministrul de resort, cu directorul combinatului, probleme privind desfasurarea exportului si eficienta acestuia.

La incheierea vizitei de lucru in combinatul din Gherla, in aplauzele insufletite ale celor aflati pe un platou din fata sectiilor de productie, tovarasul Nicolae Ceausescu a spus:

„Dragi tovarasi,

Doresc sa va adresez felicitari pentru succesele obtinute pe acest an si urarea de a obtine rezultate bune pe intregul cincinal in cresterea mai puternica a eficientei economice, a productivitatii muncii, in asa fel incat si intreprinderea dumneavoastra sa se numere printre intreprinderile cu rezultate cat mai bune.

Va doresc inca o data multa sanatate si multa fericire!”

ceausescu nicolae cluj gherla vizita lucru 1983 faclia scanteia

Aceeasi atmosfera calda, emotionanta domina traseul si la intoarcerea stimatilor oaspeti la stadionul din orasul Gherla. Se scanda cu insufletire „Ceausescu – P.C.R.!”, „Ceausescu si poporul!”,. „Stima noastra si mandria – Ceausescu – Romania!”.

La plecare, adresandu-se tuturor celor prezenti, tovarasul Nicolae Ceausescu a spus:

„Dragi tovarasi,

Doresc sa va adresez felicitari pentru rezultatele bune obtinute in intreprinderea vizitata, in general pentru activitatea dumneavoastra, a tuturor locuitorilor din Gherla si sa va urez succese tot mai mari in intreaga activitate, sa va aduceti o contributie mai mare la realizarea planului pe aest an in judet, la dezvoltarea generala a tarii noatre. Va doresc sanatate si multa fericire.”

imagini foto Faclia, Scanteia, Scanteia Tineretului, Romania libera, septembrie 1983

ceausescu cluj gherla mihai vitezau piata invatamant

ceausescu cluj gherla mihai vitezau piata invatamant

Povestiri din Gherla – vizita lui Ceauşescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povestiri din Gherla – vizita lui Ceauşescu

sus(0)jos(0)

Lasă un răspuns