hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

ambulanta spital gherla

Vizita ministrului sănătății la spitalul din Gherla ar fi doar „un joc de imagine”

„Noi considerăm că vizita Ministrului Sănătății la Gherla a fost doar un joc de imagine, în care domnia sa a încercat să calmeze apele după ce dezbaterea publica pe sănătate organizată de USR Gherla și vizita de lucru efectuată de Emanuel Ungureanu au scos în evidență problemele reale ale spitalului municipal”, spun USR-iștii din Gherla.

Într-un comunicat de presă remis spre publicare, aprecierile ministrului sănătății legate de spitalul din Gherla sunt considerate exagerări, iar spitalele la care s-au găsit nereguli sunt considerate unități care „nu au la conducere clanurile de tip mafiot controlate de PSD”. 

În urma vizitei Ministrului Sănătăţii Sorina Pintea la Spitalul Municipal Gherla, domnia sa a declarat că spitalul nostru merită dat drept exemplu pozitiv: “atât de curat și atât de bine organizat, atât de bine etichetat și aranjat totul, că nu mi-a venit să cred”. Doamna ministru a mai precizat că aici se respectă graficele de muncă, iar angajaţii au ştiut să răspundă la întrebările de procedură.

Cu doar două luni în urmă însă, Emanuel Ungureanu, deputat USR, constata starea jalnică în care se prezenta același spital:
“Doamna ministru Pintea nu găsește nereguli în spitalele patronate de către administrația PSD, ea face simple exerciții de imagine și scoate în evidență neregulile din unitățile sanitare care nu au la conducere clanurile de tip mafiot controlate de PSD. 
Doamna ministru nu a vorbit despre faptul că acest spital nu înseamnă altceva decât un bloc de garsoniere adaptat pe care crește mușchi și licheni. Vizita la Spitalul din Gherla a arătat cât este de superficială doamna ministru. 
Acum 3 zile am primit un mesaj din partea unei paciente internate pe secția de Cardiologie a acestui spital care a zăcut fără ajutor o noapte întreagă și a fost trimisă acasă cu problema de sanatate nerezolvată.”

Da, schimbarea managerului pare să fie una de bun augur, iar situaţia igienei şi a ordinii din spital pare să se fi îmbunătăţit în scurta perioadă de când doamna Mihaela Somlea ocupă această funcţie. Progresele merită popularizate şi încurajate. Dar de aici până la a spune că acest spital este un model de urmat pentru restul ţării, este o exagerare dincolo de orice limită. Vorbim totuşi de un spital unde secţii întregi nu îşi justifica existenţa, în care proceduri standard precum cezariana sau intervenţiile chirurgicale minimale sunt inexistente, în timp ce alţi doctori au programul plin, iar structura de organizare însăși nu deservește nevoile reale ale populației„.

foto: arhiva

sus(25)jos(11)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns