taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
arhiepiscop kovacs gherla szamosujvar catedrala armeneasca

Vizita la Gherla a Arhiepiscopului Romano-Catolic de Alba Iulia

Gherla a primit duminică pentru prima dată vizita Arhiepiscopului Romano-Catolic de Alba Iulia IPS dr. Kovács Gergely. A fost prilej la Catedrala Armenească din centrul oraşului pentru o slujbă religioasă de rit armenesc, oficiată de preotul Szakács Endre.

Alături de creştinii armeni şi romano-catolici din localitate au fost prezenţi şi preoţii parohiilor armeneşti din zona Transilvaniei, dar şi unii membri ai comunităţii armeneşti din Cluj-Napoca.

În cuvântul său, Înaltul Prelat a mulţumit gazdelor pentru invitaţia lansată, exprinîndu-şi bucuria şi satisfacţia de a cunoaşte fostul Armenopolis şi unde a fost primit cu o căldură sufletească şi ospitalitate.

arhiepiscop kovacs gherla szamosujvar catedrala armeneasca

În timpul liturghiei a cântat corul mixt condus de Molnár Árpád, care a interpretat piese muzicale armeneşti, în decorul de sărăbtoare al catedralei, împodobită cu flori.

Evenimentul a fost onorat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, o prezenţă obişnuită la manifestările cultural-religioase ale sucursalei Gherla a Uniunii Armenilor din România.

La sfârşitul slujbei, preotul paroh Küsmödi Attila a mulţumit oaspetului pentru vizita făcută la Gherla şi pentru prezenţa la slujbă.

Arhiepiscopul Romano-Catolic de Alba Iulia IPS dr. Kovács Gergely s-a întreţinut cu cu reprezentanţii comunităţilor romano-catolici şi armeneşti din Gherla, a gustat din tradiţionala specialitate armenească, supa de hurut (Supă de urechiuşe – Anganciabur) și a exprimat dorinţa de a reveni în pitoreasca aşezare de pe Someș.

Cu ocazia deplasării, oaspetele mai a vizitat cimitirul armeano-catolic şi Biserica Romano-Catolică „Sf. Petru de Alcantara” de pe strada Bobâlna, unde chiar în această perioadă se finisează lucrările de renovare. În cursul acestei primăveri urmează resfințirea bisericii. Arhiepiscopul a rămas plăcut impresionat de calitatea lucrărilor de reabilitare, realizate în ultimii doi ani, şi care în curând îşi va putea primi enoriașii romano-catolici, care până acum au putut lua parte la slujbele oficiate în Catedrala Armenească.

Szekely Csaba

sus(18)jos(0)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns