mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
spital gherla iarna

Vizită incongnito a unui parlamentar la spitalul din Gherla, ce a găsit – FOTO

Spitalul din Gherla a avut parte de o vizită incongnito, neanunțată. Deputatul Emanuel Ungureanu are în agendă un turneu prin spitalele din județ, iar dupa Dej și Câmpia Turzii, a urmat Gherla.

Sâmbătă la orele amiezii a sosit la unitatea medicală din oraș parlamentarul USR, care a urmărit cu atenție tot ce mișcă în spital, de la atitudinea cadrelor medicale față de pacienți până la curățenie.

La final, Ungureanu a avut o întâlnire cu colegii de partid din organizația Gherla, unde au fost prezentate concluziile vizitei.

Deputatul a declarat că a constatat drept neajuns în spital folosirea majorității încăperilor pentru chestiuni de ordin administrativ. „În condițiile în care există o adevărată criză de locuri de spitalizare, la Gherla un etaj întreg este ocupat de cabinete pentru medici. În plus, am găsit multe spații vechi, abandonate, nefolosite”.

Alte neajunsuri constatate ar fi legate de construcția care nu este izolată termic și de rampele neconforme de la secțiile chirurgie și obstetrică-ginecologie, care nu au balustradă. „Pe pereții clădirii sunt mușchi și licheni, ceea ce nu e normal”, a mai atras atenția Ungureanu.

Parlamentarul a menționat că unitatea nu are de fapt structură spitalicească, anterior clădirea având altă destinație.

galerie foto: imagini din timpul vizitei la spital

galerie foto gherla

„Trebuie regândit contractul cu Casa de Sănătate. Camera de gardă primește 57 de lei, deci acest spital e subfinanțat, pentru că aici vin cei mai mulți oameni. In funcție de cele mai frecvente afecțiuni medicale ale pacienților, ar trebui să se regândească destinația, pentru servicii noi, adaptate la cerințe”, a spus deputatul.

„Am venit fără să anunț și am urmărit comportamentul personalului cu pacienții, a fost frumos. Am văzut multă curațenie, chiar dacă este mobilier vechi. Medic de gardă era doamna Ghețe, care a avut un limbaj normal cu pacienții, din ce am auzit. Am fost și la bucătărie, era în regulă. Oamenii se străduiesc”.

Ungureanu a mai ironizat un anunț de la intrare, prin care se interzice filmarea sau înregistrarea. „Mai bine hai să facem igienă, decât să ne ocupăm de astfel de lucuri”, a spus el.

In ce privește ideea unei noi stații SMURD de la Gherla, parlamentarul a apreciat că sunt încă alte lucruri mai importante de rezolvat. In cadrul discuțiilor s-a propus ca variantă să se mai aducă o mașină sau chiar două de ambulanță, pentru salvarea de vieți, decât să se construiască o infrastructură nouă, prin care s-ar cheltui mai mult.

Parlamentarul a anunțat că urmează să mai facă o astfel de vizită la secția pediatrie a spitalului din Gherla.

Intrebat despre alegerile europarlamentare care bat la ușă, Emanuel Ungureanu a declarat că în această săptămână are loc un congres la Sibiu, unde vor fi decise listele finale cu candidați și că pe liste, de la Cluj se află Adriana Cristian.

Deputatul a vorbit despre o posibilă alianță în alegeri cu partidul Plus, fondat de Dacian Cioloș, dar a exclus total o alianță cu PNL la Cluj: „Over my dead body!” (în traducere, doar peste cadavrul meu), a exclamat Ungureanu, cu precizarea că aceasta este o poziție personală.

Parlamentarul s-a arătat încrezător că formațiunea pe care o reprezintă va obține în formula de alianță un scor peste PNL la nivel național, iar la nivel de Cluj se așteaptă la 20-21% din voturi.

sus(43)jos(52)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

2 comentarii

  1. Si daca se va numi un nou manager crede cineva ca se va schimba ceva ? Ca jegul si mirosul inecator care te intimpina inca de la intrare vor disparea ? Ca hrana bolnavilor se va transforma din laturi in ceva comestibil ? Ca lipsa personalui calificat si motivat se va transforma peste noapte in specialisti cu daruire si pasiune care vor actiona in spiritul juramintului dat lui Hipocrate ? ( da cine e ala dom´le? ) Aveti impresia ca va aparea aparatura moderna minima necesara functionarii unui spital municipal( ma apuca risul cind scriu municipal) ? Ca se va angaja cel putin un cardiolog, intr-o lume in care rata mortalitatii datorita bolilor cardio-vasculare este pe primul loc ? Ca se va imbunatati serviciul de ambulanta? Ca la urma urmei acest “ spital” va deveni peste noapte un loc de vindecare ? Hai sa fim seriosi ! Va fi numit un nou diletant cu carnet de partid in buzunar si care din lipsa banului si a implicari personale va face o virtute. Poate ca steagurile si girlade tricolore care cu mindrie le atirnam peste tot acopera intr-o oarecare masura mizeria care ne copleseste.
    Eu nu imi fac nici o iluzie….voi ?

    sus(71)sus(4)

Lasă un răspuns