taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
gherla polski trambesh bulgaria liceu ana ipatescu copii

Vizită în Bulgaria pentru strângerea legăturilor dintre liceul „Ana Ipătescu” Gherla și școala „Tsanko Tserkovski” din Polski Trambesh

Un grup de șase persoane – cadre didactice și membri ai Asociației Ana Ipătescu, a efectuat între 5–9 septembrie 2017 o vizită în orașul Polski Trambesh, Bulgaria.

Scopul vizitei a fost de a pune în legatură coordonatorii de proiect, pe cicluri de învățământ, din cele doua școli partenere – Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, Romania și Școala Secundară „Tsanko Tserkovski” din Polski Trambesh, Bulgaria, în vederea organizării de activități comune, în perioada septembrie 2017-iunie 2018.

Proiectul „Prietenia – o legătura trainică” a fost declarat câștigător de Primăria Municipiului Gherla, în urma selecției de proiecte culturale finanțate din bugetul local (fonduri nerambursabile) din luna iulie 2017.

galerie foto – imagini din timpul vizitei

galerie foto gherla

Delegația din care a făcut parte și primarul Ioan Neselean a fost primită de Gheorgi Chakarov – primarul Municipiului Polski Trambesh și de cadre didactice de la școala parteneră.

Cu ocazia celor zece ani de la înființarea Muzeului Municipal din Polski Trambesh, elevii clasei a III-a, îndrumați de învățătoarea Marinela Ivanova – coordonatoare de proiect ciclul primar în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, au organizat o expoziție de desene, în cadrul căreia mici artiști au primit diplome.

Pe 8 septembrie, grupul din Gherla a luat parte la slujba de Sfânta Maria, oficiată de Mitropolitul Regiunii Veliko Tarnovo, Înalt Prea Sfinția Sa Mitropolit Grigorii. Apoi, la sediul Primăriei, cadrele didactice de la școala din Polski Trambesh au prezentat un material multimedia cu rezultatele obținute de elevii școlii la diverse concursuri, în proiecte și parteneriate. In discursul prezentat, primarul din Gherla a dat asigurări de sprijinire a demersurilor viitoare ale asociației.

Membrii echipei de proiect de la Liceul ”Ana Ipătescu” care si-au adus contribuția în realizarea obiectivelor propuse în parteneriatul cu școala din Polski Trambesh sunt prof. Vedean Cristian, bibliotecar Berariu Mariana, prof. Iftinca Corina, prof. Rus Adriana, înv. Cristurean Daniela, înv. Mureșan Ana.

Din această experiență am învățat că dincolo de granițe teritoriale există prietenie și solidaritate prin promovarea respectului prin educație, asigurând un grad de toleranță sporit.

Mariana Berariu

sus(7)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns