ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
armeni gherla episcop alba iulia szamosujvar

Vizita Episcopului Romano-Catolic de Alba Iulia la Gherla

Comunităţile romano-catolice şi armeneşti din municipiul Gherla au avut parte duminică de oaspeți înalți.

Cele două culte religioase au fost vizitate de Mons. Dr. Kovács Gergely, Episcopul Romano-Catolic de Alba Iulia. Cu ocazia deplasării la Gherla, prea sfinţia sa s-a întâlnit la sediul parohiei armeneşti de pe strada Ștefan cel Mare cu membrii comunităţii armeano-catolice din localitate, eveniment la care au participat şi armeni din Cluj-Napoca.

Printre subiectele abordate s-a aflat asigurarea serviciilor religioase în Catedrala Armenească, unde se simte nevoia instalării unui preot paroh, ţinînd cont şi de tradiţiile acestui cult. În prezent, slujbele duminicale sunt oficiate de preotul romano-catolic Küsmödi Attila. Episcopul a fost receptiv la problemele şi iniţiativele ridicate de gazde.

Slujba de rit armenesc de duminică dimineaţa în Catedrala Armenească din centrul oraşului fost oficiată de preotul Küsmödi Attila, iar predica a fost susţinută de episcopul de Alba Iulia. Cu acest prilej a cântat corul bisericii, condus de Molnár Árpád, care a interpretat și piese muzicale în limba armeană.

Înaltul oaspete din Alba Iulia a slujit şi în cadrul liturghiei de duminică de la Biserica Romano-Catolică (Franciscană), lăcaş de cult resfinţit toamna trecută, după lucrările ample de reabilitare a clădirii.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns