taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
luminatie gherla 2015 cimitir mormant

Vine frigul, temperaturile scad dramatic, cum va fi de Luminație

După două săptămâni de vreme însorită și caldă, fără ploi, dar cu ceață dimineața și cu 20-25 de grade în aer după-amiaza, toamna dă semne de schimbare dramatică.

Începând de marți, 29 octombrie, vremea se răcește abrupt, iar temperaturile din timpul zilei vor fi mai mici chiar și cu  10 grade, în timp ce diminețile vor fi tot mai reci, la pragul de îngheț.

Meteorologii de la Administrația Națională spun că după data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii din Transilvania va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an.

Astfel, maximele din timpul zilei vor scădea de la o medie de 13-15 grade marți la 8-12 grade, până sâmbătă.

Apoi s-ar putea produce o încălzire treptată a vremii, cu temperaturi peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, cu maxime medii de 12-16 grade.

O mișcare asemănătoare vor avea și temperaturile din timpul nopții, cu o scădere bruscă și important, astfel că la
sfârșitul lunii octombrie și în primele zile din noiembrie, minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca săptămâna viitoare să crească la valori de 2-5 grade.

Șansele de apariție a ploilor va fi mai ridicate în ziua de marți și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Anul trecut pe 1 noiembrie, de Luminație, s-a umblat la mânecă scurtă la Gherla și au fost 23 de grade la umbră. Anul acesta nu vor fi mai mult de 12-14 grade, iar cerul se anunță a fi mai mult degajat pentru ziua de vineri.

Pentru a prinde vreme bună și pentru a evita aglomerația din cimitre, mulți oameni au început încă din weekend pelerinajul la morminte.

foto: arhiva

sus(7)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns