taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
sic saratura szek

Vin zile cu caniculă, apoi căldurile se mai domolesc, când sunt anunțate ploi

Luna lui Cuptor nu se dezminte, iar la mijloc de vară, căldurile sunt tot mai mari, de la o zi la alta. Meteorologii au emis deja un cod galben de caniculă și disconfort termic pentru mai multe județe din Transilvania și din sudul țării, iar în vest este cod portocaliu.

Marți și miercuri, valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă, anunță ANM. Temperaturile  pe timpul zilei se vor apropia de 35 de grade.

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37-39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 20-22 de grade.

În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare.

Apoi vremea se va mai răcori, astfel încât, de la începutul weekendului și săptămâna viitoare, temperaturile maxime din timpul zilei se vor situa în Transilvania în jurul unei valori medii de 28 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 15-16 grade.

Ploi pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ se vor semnala începând de joi, 15 iulie, până la începutul săptămânii viitoare, apoi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.

foto: băile sărate de la Sic

sus(8)jos(8)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?