gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
vicentiu hossu

Vicențiu Hossu, singurul român la Ultramaratonul de 6 zile din Ungaria, care începe joi

72 de alergători din 26 de țări se întrec la un ultramaraton de șase zile, la Balatonfüred, în Ungaria, între 14-20 septembrie 2023. Între participanți, un singur român, Vicențiu Hossu din Gherla.

Evenimentul a ajuns la ediția a XII-a și se poate lăuda că în ultimii ani, aici au fost stabilite recoduri mondiale oficiale. Cursa se desfășoară pe o buclă de 900 de metri, cu suprafață de asfalt.

Participarea la ultramaraton este condiționată de plata unor taxe consistente – doar 1600 de euro costă confirmarea prezenței, dar alergătorii trebuie să mai asigure cel puțin o persoană însoțitoare. La acestea se adaugă cheltuielile cu echipamentul, transportul etc. Pentru Vicențiu Hossu, participarea este posibilă datorită unor sponsori inimoși, care sunt alături de alergătorul din Gherla, dar și de mișcarea sportivă: firmele Polar Com din Gherla, Xonix Industries, Plasttech și Thermopan din Cluj-Napoca.

Antrenamente, emoții și un scop final: între primii 40

Vicențiu Hossu a început antrenamente istovitoare după ce a finalizat cu mare succes ultramaratonul de la Reghin, din această vară: locul 5.

Din iulie încoace, alergătorul face minim două antrenamente pe zi, unul dimineața, în parcul mare al orașului, iar celălalt după-amiază, pe șoseaua ce urcă la Sărătură.

„Emoții sunt, dar nu acestea nu trebuie să te doboare. Cred că sunt destul de pregătit și psihic, nu doar fizic. Am încercat să îmi fac pregătirea astfel încât să fie asemănătoare cu condițiile de la concursul din Ungaria. Alerg pe asfalt, o suprafață dură, la fel cum va fi la Balatonfüred”, spune Vicențiu. „Este o onoare foarte mare pentru mine, o cinste să fiu acolo, printre cei mai buni alergători din lume, mă responsabilizează foarte mult!”

De altfel, la ultramaratonul din Ungaria, alergătorul din Gherla se va reîntâlni cu adversari cu care a mai concurat, între care șase sportivi care au participat și la cursa de la Reghin.

„Ar fi o realizare deosebită să termin cu bine. Nu mi-am propus o țintă de kilometri la alergare: eu o să vreau încă o tură! Și dacă termin între primii 40, o să consider că mi-am atins scopul!”

foto: Claudiu Capră

Și-a sărbătorit ziua de naștere în timpul ultramaratonului – succes extraordinar pentru Vicențiu Hossu la Reghin

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns