taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
ambulanta spital gherla

Veste bună la Gherla, a scăzut numărul persoanelor izolate la domiciliu

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla – Centrul Operativ a anunțat vineri, 20 martie, noutățile privind situația actuală în oraș, în cadrul crizei generată de noul coronavirus.

Potrivit comunicatului, vineri erau la Gherla 51 de persoane autoizolate la domiciliu, în scădere cu 16 persoane față de ultima comunicare și aproape de numărul inițial de persoane comunicate pe 12 martie.

Este vorba despre persoanele venite din străinătate, care timp de 14 zile (perioada de incubație a noului virus), au avut obligația de a se izola la domiciliu. Dacă la finalul perioadei de două săptămâni, persoanele resepctive nu prezintă simptome ale îmbolnăvirii, acestea ies din autoizolare.

Evoluția numărului de persoane autoizolate la Gherla

  • 12 martie – 49 persoane
  • 14 martie – 61 persoane
  • 16 martie – 77 persoane
  • 20 martie – 51 persoane

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla precizează următoarele:

„Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale (Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență) aducem la cunoştinţa cetăţenilor că în Municipiul GHERLA nu există nici un caz de infecţie cu COVD-19.

Totodată informăm cetățenii că pe teritoriului administrativ al Municipiului există un număr de 51 de persoane în autoizolare .

Persoanele aflate în autoizolare sunt cele care s-au întors din țările declarate zone roșii sau galbene și care au obligația ca pe o perioadă de 14 zile de la intrarea în țară să rămână izolate.

Aducem la cunoștința acestor persoane ce le este interzis cu desăvârșire sub orice motiv, părăsirea locului de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană.

Persoanele în cauză sunt monitorizate permanent de către Poliția Municipiului Gherla, Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi și Pompieri.

În cazul în care se constată că persoanele în cauză nu respectă regimul de autoizolare se vor aplica sancțiuni contravenționale între 10.000-30.000 lei sau penal, după caz.

La nivelul Spitalului Municipiului Gherla s-a constituit Comandamentul de Criză al Spitalului, în conformitate cu Ordinul nr.74525 al Șefului Departamentului Pentru Situații de Urgentă.

Activitatea magazinelor se desfășoară în condiții normale cu respectarea restricționării accesului.

Serviciile de utilități publice și salubrizare se desfășoară în condiții normale.

Recomandăm cetățenilor să evite deplasările inutile și să se informeze doar din surse oficiale.

Vor fi aduse la cunoștință publică toate informațiile și hotărârile Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a altor autorități publice după caz.”

Centrul Operativ al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

sus(29)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Autoizolare inseamnå doar 8 zile ?!!!!!

    sus(12)sus(0)

Lasă un răspuns