angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere

expozitie foto places suffering gherla cristian lipovan centrul turistic

Vernisaj expoziţie foto „Places Suffering”. Cu Cristi Lipovan în lumea locurilor abandonate – FOTO

Ploaia marunta de vineri seara s-a asortat perfect cu tema expozitiei deschise la Centrul Turistic: „Places Suffering” (locuri care sufera, in lb. eng).

In fata unui public dornic sa descopere un subiect atat de incitant, fotograful Cristian Lipovan, originar din Gherla, acum stabilit in Cluj-Napoca, a expus peste 20 de fotografii color, de mari dimensiuni, realizate in ultimii ani in diverse locatii din Romania si din Europa.

Evenimentul a fost deschis de managerul Centrului Turistic Gherla, Monica Pătac, care a prezentat pe scurt activitatea fotografului si i-a acordat acestuia o diploma din partea institutiei.

Lucrările prezentate la Gherla fac parte dintr-un proiect luat fiinţă în anul 2014. Cristian Lipovan a descoperit mai multe clădiri abandonate si a rămas impresionat de frumuseţea lor artistica, pe care a imortalizat-o prin obiectivul camerei foto.

galerie foto: imagini de la vernisaj

galerie foto gherlaExpozitia cuprinde clădiri, casinouri, hoteluri, conace şi case ţărăneşti abandonate, aflate într-o stare avansata de degradare, dar „reînviate” prin ochiul fotografului. Sunt construcţii din România, Germania, Italia, Belgia şi Olanda.

La vernisaj a fost prezent autorul, prieteni si cunostinte, iubitori de arta si frumos din oras. Primarul Ioan Neselean l-a felicitat pe fotograf pentru lucrarile sale si chiar a cumparat un tricou cu insemnul expozitiei.

Cristi Lipovan a mai avut expoziţii asemanatoare la Cluj-Napoca, in octombrie 2016 şi la Salina Turda, in ianuarie 2017. Artistul are deja o listă cu peste 500 de locuri abandonate pe care şi le doreşte să exploreze în viitor. În curând el va pleca la Cernobâl, in Ucraina, la locul exploziei centralei nucelare din 1986, de unde în mod sigur va reveni cu noi fotografii memorabile.

Expoziţia de la Centrul Turistic Gherla rămâne deschisă pentru public până pe 28 februarie 2017 şi poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9-15. Doritorii pot achizitiona lucrarile prezentate.

Szekely Csaba

sus(15)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns