taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
camin varstnici gherla

Vârstnicii sărbătoriți la Gherla și Sic

Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, la Gherla şi în comunele din împrejurimile oraşului au avut loc mai multe manifestări dedicate oamenilor de vârsta a treia.

La Centrul de persoane vârstnice din Gherla a fost organizată marți o consfătuire şi un schimb de experienţă cu participarea reprezentanţilor acestor instituţii subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Cu acest prilej au fost felicitaţi cei 50 de locatari ai centrului din Gherla, care au asistat la un program artistic, susţinut de Ansamblul de dansuri populare „Mugurii Mintiului”. Talentaţii jucăuşi din Mintiu Gherlii au prezentat câteva dansuri populare de pe Someş şi de pe Câmpie, după care interpretul Bogdan Găbudean i-a delectat pe cei prezenţi cu un buchet de melodii populare.

camin varstnici gherla

camin varstnici gherla

Tot marți, La Sic,  în organizarea Primăriei, în sala mare a Căminului Cultural, peste 250 de persoane trecute de 70 de ani au avut parte de o masă festivă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

A fost premiat cel mai vârstnic locuitor, Papp József, în vârstă de 96 de ani. Bătrânii comunei au fost felicitaţi de primarul Sallai Ioan şi de viceprimarul Csorba István. Un scurt mesaj biblic a avut cu această ocazie şi preotul reformat Sallai Márton, care, printre altele, a spus că la Sic trăiesc 480 de oameni cu vârsta de peste 70 de ani.

sic varstnici szek

foto: Info Sic / Facebook

Pentru toți a fost organizat un spectacol artistic. Printre formaţiile care au evoluat pe scenă au fost instrumentiştii, soliştii şi dansatorii Ansamblului profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş, preşcolarii grădiniţei din localitate si interpreţi de muzică populară şi jucăuşi din Sic. Au fost și momente de poezie, iar seara s-a încheiat cu un buchet de melodii populare, susţinute de taraful Pali Marci.

Szekely Csaba

sus(5)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns