ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
gherla spital covid

Val de Covid în august, acum e în scădere, un decedat la Gherla

Un vârf de cazuri de Covid-19 la Gherla s-a înregistrat la data de 8 august, când era o rată a incidenței de 6,41 cazuri la 1000 de locuitori.

Valul de Covid din România din această vară a atins vârful pe 11 iulie, când s-au înregistrat cele mai multe cazuri. La nivelul județului Cluj, dar și la Gherla, cazurile dau semne de scădere, astfel că la data de 12 august, în municipiu erau în evidențe 141 de persoane pozitive, cu o rată de 6,18 la mie.

La Spitalul Municipal din Gherla erau internate la secția Covid 10 persoane, după ce în lunile mai și iunie nu a fost niciun pacient, spune medicul Claudia Albăstroiu, directorul medical al instituției. „Apoi au început să apară cazuri, la început câte unul, doi, dar fără complicații. A urmat o creștere, astfel ca s-a ajuns la 10-20 de testări pe zi, pe gardă.

Majoritatea persoanelor internate cu Covid sunt vârstnici, iar vaccinarea anterioară pare să conteze tot mai puțin. „E un subtip de Omicron destul de rezistent la anticorpii formați în urma vaccinării”, explică directorul medical.

Tinerii testați pozitivi se manifestă de obicei fără probleme. Aceștia se izolează la domiciliu, se dă tratament și sunt trimiși acasă. La nevoie, după una-două zile revin la evaluare, dacă evoluția nu este favorabilă. La Gherla nu a fost reactivat centrul de evaluare de la policlinică, iar evaluarea se face ori la poarta spitalului, ori la compartimentul Covid.

Pe lângă cazurile ușoare, care predomină, a fost și un caz mai complicat, al unui bărbat în vârstă de 80 de ani, care s-a prezentat la spital cu  alte afecțiuni și care la testare a ieșit pozitiv. Acesta a fost trimis la Cluj-Napoca.

De asemenea, săptămâna trecută s-a înregistrat și un deces, al unui localnic în vârstă, cu multe comorbidități.

Directorul medical al spitalului mai spune că este posibilă o creștere din nou a cazurilor după începerea școlii.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns