taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca santioana gherla dej cluj angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor
urs campia turzii

Urs în fugă pe străzile din Câmpia Turzii – VIDEO

Un urs speriat care alerga pe străzi prin Câmpia Turzii a fost observat sâmbătă seara. Vestea s-a răspândit rapid, iar autoritățile locale au cerut ajutorul echipajelor forțelor de intervenție.

În cursul serii au fost sesizate două apariții de urși în zona respectivă. Pe când încă nu se făcuse întuneric, localnicii din Viișoara, la distanță de aproximativ 3 kilometri de Câmpia Turzii, au filmat un urs pe un deal de la marginea comunei, iar imaginile au fost postate pe rețelele sociale.

La Câmpia Turzii, ursul a fost văzut după  ce s-a făcut întuneric afară, pe strada George Coșbuc.  „Începând de aseară, pe străzile Municipiului Câmpia Turzii a fost filmat un urs, care umbla liber și speriat. Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona parcului municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de lucrătorii de la Poliție și Poliția Locală”, a anunțat primarul Dorin Lojigan.

„Nu se știe dacă a rămas în zona parcului municipal sau dacă, traversând râul Arieș, a plecat spre comunele Viișoara sau Luna. Atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Direcția Sanitar-Veterinară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, au fost informați cu privire la prezența puiului de urs în zona municipiului Câmpia Turzii.”

Primarul a făcut apel către localnicii care întâlnesc ursul să nu interacționeze cu acesta, să nu-l hrănească și să sune imediat la 112.

„Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele întâlniri cu urșii, care s-au soldat tragic. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim și să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, a mai spus primarul duminică dimineața.

„Ca măsură de siguranță, în acest caz, au fost efectuate patrule mixte ale IPJ și Poliția Locală, începând din cursul nopții. Aceste patrule se desfășoară în continuare în zona respectivă. Între timp au fost informate și fondurile de vânătoare care sunt active în zonă, însă până acum ursul nu a fost observat”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

video în continuare

sus(6)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns