taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
frig parbriz gheata inghetat

Urmează zile foarte reci, în anii trecuți erau peste 20 de grade la umbră, acum se anunță îngheț, brumă și fulguieli

Vremea se încăpățânează să rămână foarte rece pentru această perioadă. După câteva zile cu îngheț la primele ore ale dimineților trecute și chiar fulguieli, meteorologii nu vin cu vești bune. Ei spun că în zilele următoare va fi chiar și mai rece.

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o informare de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol, valabilă în toată România până sâmbătă dimineață.

Specialișii spun că în acest interval, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime mai mult negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile din sud. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Temporar, în după-amiaza zilei de joi, în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menționat, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 60-70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea rece se datorează unui front rece venit din nordul continentului și afectează, pe lângă România, țări ca Austria, sudul Germaniei și al Poloniei, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina.

O încălzire a vremii este așteptată începând de sâmbătă.

Arhivele meteo arată că în anii trecuți, în aceeași perioadă, la Gherla erau temperaturi care depășeau 20 de grade.

De exemplu, pe 8 aprilie 2018 au fost dimineața 7 grade, în timp ce azi-dimineață au fost doar -3 grade, cu 10 grade mai puțin. În aceeași zi, acum trei ani, la amiază erau 23 de grade, în timp ce maxima de miercuri abia a atins 8 grade, cu o diferență negativă de 15 grade.

Tot în ziua de 8 aprilie, în 2019 și 2020 au fost la Gherla 22 de grade.

Pe 12 aprilie 2018 s-au înregistrat 27 de grade la umbră, o adevărată vreme de vară.

sus(4)jos(1)

Lasă un răspuns