taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
releu telefonie mobila gherla

Unde a dispărut un releu de telefonie mobilă de pe deal – VIDEO

Din cele trei relee de telefonie mobila (celule), amplasate pe varful dealului de la marginea orasului, au mai ramas doar doua. Unul dintre stalpi a fost demontat in urma cu aproximativ doua saptamani, dupa ce timp de 10 ani si-a facut datoria pentru abonati.

Este vorba despre un releu apartinand Telekom, fost Cosmote, instalat in luna aprilie a anului 2006. Compania a incheiat atunci un contract cu primaria Gherla pentru o perioada de 10 ani. Reinnoirea contractului nu a mai fost facuta din cauza pretului mai mare, propus de fostul primar.

In aceste conditii, Telekom a demontat stalpul inalt de cativa zeci de metri, urmand sa-l instaleze intr-o alta locatie, in conditii acceptabile de pret.

In ce priveste locul ramas liber, primaria va organiza o licitatie pentru atribuirea spatiului unui alt operator.

Telefonia mobila la Gherla

Primul releu de pe deal, apartinand Mobifon (ulterior Orange), a fost amplasat la Gherla in anul 2002. In 2004 a urmat al doilea, pentru Connex, iar in 2006 al treilea releu, pentru Zapp.

Telefonia mobila a fost lansata in Romania in 1992, de Telefonica Spania. In 2007 au aparut primele oferte pentru clienti de la Mobil Rom (Dialog) si Mobifon (Connex). In 2001, TeleMobil a lansat serviciul Zapp, preluat din 2009 de Cosmote. In 2002, Dialog devine Orange, iar in 2005 Vodafone a preluat Connex. Din 2009 ofera servicii de telefonie mobila si operatorul RCS & RDS. Din 2014, Cosmote a devenit Telekom.

video: scurta istorie ilustrata a releelor de telefonie de la Gherla

sus(8)jos(6)

Lasă un răspuns