taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
tata fiica fata

Un tată cere dreptate după ce și-a câștigat în instanță fiica, dar mama refuză

Un bărbat din Gherla își exprimă în public nemulțumirea față de felul în care se respectă sentințele judecătorești.

In vara anului trecut am hotărât să dăm o nouă șansă relației și sa crestem fetițele impreună, dar relația nu a mers. Pe 8 noiembrie 2018, nu stiu din ce motiv, fosta soție a plecat cu ambele fete la București, la fostul concubin. Până atunci am locuit toți în Gherla, la mine acasă. De atunci, fetițele nu sunt lăsate la școală. Am trecut print-o ordonanță președințială dată pe 6 decembrie 2018, prin care am avut câștig de cauză, ca fata cea mare să rămână mai departe cu mine, iar cea mica să rămâna la mama. Mama a făcut apel, respins de instanță, dar ea refuză să-mi dea fetița, invocând sub presiunea psihică și emoțională că fetița nu vrea să mai locuiască cu mine. Nici poliția și nici Protecția Copilului nu vor să facă nimic în această privință. Vreau să-mi aduc fetița înapoi acasă, inclusiv la școală, pentru a nu pierde anul școlar!”

„Am două fetite dintr-o căsătorie anterioară, cea mare Andreea-Denisa, în vârstă de 10 ani, crescută de mine din toamna anului 2011, iar cea mică Ana, în vârstă de 8 ani, crescuta de mama ei, stabilită acum la București. Am divorțat de soție în vara lui 2011, când domiciliul celor două fete a fost stabilit la mamă, dar am căzut de acord ca fata cea mare să locuiască cu mine, la Gherla.

În acest caz s-a intentat un proces, iar prin sentința Judecătoriei Gherla din decembrie 2018 s-a dispus stabilirea locuinței fetei cea mare la domiciliul tatălui. „Faptul că s-a ocupat de creșterea și educarea minorei este dovedită și prin adeverințele depuse la dosarul cauzei și numeroasele diplime pe care fata le-a obținut”, se arată în sentință.

Omul o acuză pe mamă de răzbunare și de faptul că fata nu merge la școală de când e la București. „Minora nu a mai participat la cursuri din data de 9 noiembrie 2018, acumulând în această perioadă foarte multe absențe și a pierdut foarte mult din materiile studiate la școală”.

La rândul ei, mama spune că ambii părinți s-au ocupat de creșterea fetelor, nu doar tatăl și că ea a fost nevoită să se întoarcă la București din cauza tatălui, care acum refuză să își dea consimțământul pentru ca minorele să se înscrie la școală la București.

Tatăl consideră că fata cea mare este nefericită în Capitală.

„De 6 ani locuiește în Gherla, unde a mers la grădiniță și la școală, iar aici își poate continua viața în mediul în care este integrată, alături de tată, de care este strâns legată afectiv. Din noiembrie nu a mai mers la școală. Este în interesul copilului să revină acasă, să își reia viața normală, să frecventeze școala în mod regulat. În urma audierii minorei, instanța a reținut că aceasta este o fire foarte sociabilă, deschisă, respectuoasă, dovedind astfel că beneficiază de o educație corespunzătoare din partea tatălui său. Minora a arătat că în Gherla are două prietene, pe T. și pe T., cu care se înțelege foarte bine. (…) Instanța a constatat că pârâtul îi asigură minorei un mediu propice pentru a studia, fiind interesat de educația acesteia și asigurându-se în mod constant că aceasta își face temele și studiază. Instanța apreciază că atitudinea tatălui de a o mustra pe minoră în situația în are nu își face temele și chiar pedepsirea acesteia prin luarea telefonului reprezintă împrejurări din care reiese implicarea tatălui în educația fiicei sale. În plus, audiind minora, instanța a reținut că atitudinea acesteia este una deschisă, minora fiind dezinvoltă și stăpână pe sine, fapt ce arată că educația oferită de tatăl său este una adecvată și favorabilă minorei. Instanța apreciază că se impune cu urgență ca minora să locuiască la tată, întrucăt schimbarea mediului în care aceasta a fost obișnuită și absența acesteia de la cursurile școlare pe care le-a început pot avea efecte negative asupra dezvoltării acesteia. Instanța apreciază că este contrar interesului superior al copilului ca minora să își schimbe unitatea de învățământ în cursul anului școlar, întrucăt o astfel de conduită ar putea avea efecte asupra rezultatelor sale”.

Sentința instanței, ca fata cea mare să aibă domiciliul împreună cu tatăl ei, nu a fost acceptată de mamă, care refuză să o lase la Gherla.

In decembrie 2018, bărbatul a făcut o plângere penală la Poliția Gherla, în care o acuză pe fosta soție de fals în declarații, legate de adresa de domiciliu al fetelor și de faptul că concubinul femeii nu ar avea antecedente penale.

„Exista două dosare penale înregistrate la Poliția Gherla privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor și fals în declarații. In aceste cauze se fac investigații pentru stabilirea exactă a stării de fapt și luarea măsurilor legale, sub coordonarea unității de parchet competente”, spune la rândul său Poliția, prin purtătorul de cuvânt.

foto: arhiva

sus(13)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns