taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
handbal u cluj razvan mocioi

Un tânăr din Gherla selectat în echipa de handbal din liga I „U” Cluj

La 19 ani, Răzvan Mocioi, un tânăr din Gherla, a fost remarcat pentru calitățile sale sportive și a fost cooptat în echipa de handbal Universitatea Cluj, recent intrată în liga I.

De la echipa de baschet a liceului, la echipa de handbal, în prima ligă

Răzvan Mocioi a jucat baschet începând din clasa a VI-a, la echipa liceului Petru Maior. „Acolo am descoperit plăcerea jocului de echipă”, a povestit jucătorul.  „Mama m-a susținut foarte mult, mi-a zis că am potențial. Dar pentru a putea urca mai sus, a trebuit să plec la Cluj-Napoca. Din clasa a VIII-a m-am dus la Liceul cu program sportiv, unde am găsit oameni foarte primitori. Deși nu mai jucasem handbal, au avut răbdare cu mine, mi-au explicat tot cu multă răbdare și asta a contat foarte mult pentru mine, atmosfera de la antrenamente, modul cum am fost primit și susținut. Le recomand și altora, merită măcar să încerce!”

handbal u cluj

În scurt timp au apărut și rezultatele. Echipa de juniori a devenit vicecampioană națională, iar după doi ani și jumătate de muncă, Răzvan a fost convocat de trei ori la naționala de juniori. Între timp, jucătorul a fost admis printre primii la Facultatea de Sport. Apoi a venit ziua când a primit vestea cea mare, a selectării în echipa seniorilor, în urme unei competiții acerbe, dintre zeci de pretendenți.

Programul unei zile obișnuite? Antrenamente de luni până vineri, de două ori pe zi, dimineața o oră la sala de forță sau alergare, iar după-amiaza antrenament în sală, în jur de două ore, chiar trei, cu încălzirea.

handbal u cluj razvan mocioiDin nefericire, vara trecută, sportivul s-a accidentat la un picior. Recuperarea a fost grea, cu complicații, mai ales din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu Covid. „Am ajuns la 102 kg, la o înălțime de 1,94 m, dar am revenit, acum am 94 kg. E foarte importantă alimentația, evitarea fast-food-ului, odihna. Nu îți impune nimeni nimic, tu trebuie să fii conștient de cât de tare își dorești să reușești. Am reînceput să mă antrenez, mă simt foarte bine, echipa, managerul și antrenorul au încredere în mine. Și eu cred că voi reveni în scurt timp la cea mai bună formă. E multă muncă, dar îmi place!’

Răzvan spune că dincolo de sport, munca în echipă l-a învățat multe lucruri. „Dacă nu făceam handbal, nu eram persoana care sunt acum, nu vedeam viața așa. Cu colegii mei, la antrenamente sau în deplasări, am învățat ce înseamnă respectul, răbdarea, acceptare, comunicarea. Sunt lucruri importante, pe care le înveți la sportul de echipă. Mă înțeleg foarte bine cu colegii, chiar dacă sunt mai mari decât mine”.

Alături, familia și apropiații

„Familia a fost mereu lângă mine și m-a susținut în tot ce am vrut sa fac, mai ales pe plan sportiv, mai ales mama care este și cel mai mare suporter al meu, dar și cel mai mare critic. De multe ori, ea a avut încredere în mine mai mult decât aveam eu și asta ma ajutat să trec peste orice și să fiu motivat. Iar prietenii și cunoștințele, când au aflat marea veste, m-au felicitat și mi-au urat succes.  O să fac tot ce îmi stă în putință să mă recuperez complet după accidentare, iar apoi să cresc valoric. M-aș bucura mult să am alături la meciuri suporteri din Gherla, să vină la meciurile de acasă și să susțină echipa, pentru că sezonul acesta este unul special pentru noi!”

Managerul echipei, încredere maximă în Răzvan

Liviu Hossu, managerul echipei de handbal Universitatea Cluj, îl apreciază pe Răzvan ca fiind un jucător serios și de mare perspectivă. „La un triaj făcut anul trecut, l-am selectat din 80 de jucători, plus cei 16 din echipa de juniori. El va face parte din lotul nostru în Liga Zimbrilor, prima ligă românească la handbal. La început va activa în echipa a doua și dacă totul merge bine, la prima echipă. E un băiat foarte bun!”, a declarat managerul U. „Cred că are un potențial fantastic, are și înălțime, este foarte serios și muncitor, a dovedit asta. Cu siguranță va ajunge să reprezinte Gherla la cel mai înalt nivel în handbalul românesc”.

handbal u cluj

Pe 20 iulie a avut loc la Cluj-Napoca, la sala sporturilor Horia Demian, prezentarea lotului de jucători, pentru sezonul care începe din toamnă. La sfârșitul lui iulie au loc meciuri de pregătire la Timișoara, iar în prima etapă, U Cluj va juca cu echipa  din Suceava, la fel, proaspăt promovată în eșalonul superior.

handbal u cluj

Pentru că echipa are nevoie de toată susținerea pe care o  poate primi, este avută în vedere și o posibilă acțiune de promovare cu toată echipa de handbal U Cluj, chiar la Gherla.

handbal u cluj

ilustrații foto: u-cluj.ro

sus(19)jos(0)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?