taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
florin benea smurd cluj leucemie

Un salvator are nevoie de ajutor. Florin Benea, paramedic la SMURD Cluj, luptă cu leucemia

A salvat viețile altora ani la rând, iar acum are nevoie de ajutor. Florin Benea, un tânăr paramedic clujean de la SMURD, a fost diagnosticat în preajma Crăciunului cu leucemie. Are nevoie de o sumă uriașă de bani pentru a spera la vindecare: 150.000 de euro.

A salvat zeci, poate chiar sute de vieți de când este paramedic SMURD, dar soarta lui s-a schimbat dramatic chiar înainte de a intra în noul an. La doar 30 de ani, după 7 ani în care a salvat vieți, Florin Benea a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare: leucemia.

Inițial simptomele au fost cele ale unei simple răceli, dar au început să îl doară și picoarele, fapt pentru care colegii lui au decis să îi facă investigații amănunțite.

“I s-a făcut o ecografie Dopler și s-a detectat o tromboză venoasă profundă. Au fost făcute analize și s-au găsit leucocite extrem de mari, chiar și de 100 de ori crescute față de valoarea normală”, spune Irina Szekernyes, colegă cu Florin.

Vestea cumplită a fost primită de familie pe data de 27 decembrie, iar de atunci fiecare zi este o bătălie.

“Psihicul este foarte bun. Într-adevăr, în primele zile după ce a aflat a fost foarte supărat. Este o luptă foarte grea, nu grea. Acasă avem un băiețel care împlinește 3 ani în martie”, spune Ramona Benea, soția paramedicului, informeaza citynews.ro.

Singura șansă a lui Florin ar fi un transplant de măduvă care să fie făcut cât mai rapid. În țara noastră nu prea se fac astfel de transplanturi, iar în străinătate sumele pentru această intervenție sunt uriașe. Mai mult, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu decontează operațiile externe. O asemenea intervenție costă peste 150.000 de euro.

Colegii lui Florin au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta să strângă suma necesară operației. Ei vor ca Florin să se facă bine și să salveze din nou viețile semenilor săi.

“Sunt aproape 8 ani și am participat împreună la în nenumărate intervenții. Ne-am bazat unul pe celălalt. Dacă unul dintre noi intră la o intervenție e sigur că celălalt e în spate și își pune nădejdea în el. E foarte greu“, a declarat Dan Astalâș, colegul paramedicului.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, este și el alături de Florin.

“Personal, pentru mine este foarte greu. Eu când am aflat de situația respectivă, mi-am spus că nu se poate”, a declarat Ion Moldovan.

Cei care vor să îl ajute pe Florin, o pot face donând în conturile deschise la Banca Transilvania:

RO86BTRLRONCRT0152660201 – în lei

RO36BTRLEURCRT0152660201 – în euro

RO40BTRLUSDCRT0152660201 – în dolari

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns